Balkan - teror kulture

Balkan - teror kulture - Ivan Čolović | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Čolović
DIMENZIJA
5,49 MB
IME DATOTEKE
Balkan - teror kulture.pdf
ISBN
4523829308432

OPIS

Ko so v nekdanji Jugoslaviji potekale vojne za njena ozemlja, so novi oziroma obnovljeni politični miti, obredi in kulti etnično opredeljenih nacij morali upravičiti in legitimirati ozemeljske pravice, se pravi pravico etno nacije do vladavine v prostoru, ki ga ima za svojega. Naš narod ima pravico »biti na svojem«, so ponavljali ideologi, politiki in vojaki, ki so razkosali telo nekdanje skupne države in si prilastili njene dele. To je najočitneje v pripovedih, ki obujajo in oživljajo primordialne, »izvorne« odnose med nacijo in ozemljem oziroma reciklirajo topose, podobe in metafore iz bogate dediščine evropskih avtohtonističnih mitov, se pravi mitov o ljudeh nastalih iz zemlje. (odlomek iz knjige)Ivan Čolović, etnolog in politični antropolog, je za svoje delo prejel več priznanj, med njimi Herderjevo nagrado (2000), orden viteza Legije časti (2001), nagrado »Konstantin Obradović« (2006) in medaljo »Konstantin Jiriček« 2012. Leta 2010 ga je Varšavska univerza promovirala za častnega doktorja.

Balkan Peninsula--Intellectual life. ISBN 9788675620723 8675620721 Holdings Library Blmgtn - Herman B Wells Library Call Number DR23 .C65 2008 ... Podobno je tudi z njegovo knjigo Balkan - teror kulture, ki je izvirno izšla leta 2008, v njej pa Čolović, v obliki raznorodnih besedil, postavi precej nenavadno tezo, da je na Balkanu - osredotočen je sicer predvsem na Srbijo - za razliko od splošnega prepričanja, da na tem prostoru vlada pomanjkanje kulture, resnica pravzaprav ... Balkan - teror kulture Avtor: Ivan Čolović Ko so v nekdanji Jugoslaviji potekale vojne za njena ozemlja, so novi oziroma obnovljeni politični miti, obredi in kulti etnično opredeljenih nacij morali upravičiti in legitimirati ozemeljske pravice, se pravi pravico etno nacije do vladavine v prostoru, ki ga ima za svojega. Balkan - teror kulture Avtor: Ivan Čolović Ko so v nekdanji Jugoslaviji potekale vojne za njena ozemlja, so novi oziroma obnovljeni politični miti, obredi in kulti etnično opredeljenih nacij morali upravičiti in legitimirati ozemeljske pravice, se pravi pravico etno nacije do vladavine v prostoru, ki ga ima za svojega. Balkan - Teror kulture.

Author Čolović, Ivan, 1938-Title Balkan -- teror kulture / Ivan Čolović. Format Book ...

POVEZANE KNJIGE