Valentin Inzko

Valentin Inzko Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,42 MB
IME DATOTEKE
Valentin Inzko.pdf
ISBN
7074656533137

OPIS

Valentin Inzko st. (1923-2002) je bil po poklicu srednješolski učitelj (poučeval slovenščino in zgodovino) in predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev (1960-1968). Inzko si je velik ugled pridobil predvsem s svojim prizadevanjem za spravo med slovensko in nemško narodno skupnostjo na Koroškem v okviru škofijske sinode v 70. letih 20. stoletja. Kot pedagog se je zavzemal za pouk slovenščine in za večjo odprtost do slovenščine na Koroškem. Kot zgodovinar je napisal številne znanstvene prispevke, knjige in učbenike in zavzeto sodeloval v številnih kulturnih združenjih. Knjiga predstavlja izbor prispevkov o Inzku in spominov nanj.

Rodio se u slovenskoj obitelji u Celovcu. Njegov otac Valentin Inzko stariji bio je poznati kulturni i politički predstavnik slovenske manjine u austrijskoj Koruškoj.

do 2011. je također bio specijalni predstavnik Evropske Unije u Bosni i Hercegovini.Biografija.

POVEZANE KNJIGE