V gulagu s Kristusom

V gulagu s Kristusom - Walter J. Ciszek | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Walter J. Ciszek
DIMENZIJA
7,18 MB
IME DATOTEKE
V gulagu s Kristusom.pdf
ISBN
5815974834863

OPIS

Duhovnikovo pričevanje o dolgoletnem jetništvu v sovjetskih zaporih in delovnih taboriščih V gulagu z Jezusom je pretresljivo pričevanje o neuklonljivosti človekove vere, ki premaga tudi najhujše preizkušnje.Ameriški jezuitski duhovnik Walter J. Ciszek, ki so ga med drugo svetovno vojno prijeli rdečearmejci, komunistične oblasti pa obsodile kot »vatikanskega vohuna«, je 23 let preživel v sovjetskih zaporih in delovnih taboriščih v Sibiriji. Kot je sam poudaril, je to kalvarijo prestal samo zaradi popolne predanosti Božji volji. Pogum, tolažbo in globok notranji mir je črpal iz kontemplativne molitve. Tako se je zmogel zoperstavljati hudobiji, sprejemati nečloveško garanje v sibirskih rudnikih soli in povsod prepoznavati Božjo navzočnost, ki vse hudo obrača v dobro in človeka nikoli ne zapusti.Naj bo ta knjiga kristjanom navdih in spodbuda h globlji veri ter zaupanju v Boga - tudi v najtemnejših trenutkih.»Čutil sem, da bi moje izkušnje in spoznanja iz tistih strašnih let lahko pomagale drugim v njihovem življenju.« Pater Walter J. Ciszek

I can scarcely recommend a better read for this Year of Faith than Fr. Walter Ciszek's follow-on to his autobiographical With God in Russia.

108-109) Čeprav se zdi na trenutke absurdno, da bi spoštovali cesarja in cenili krivično delo, pa je jasno, da nas kritizerstvo ne pelje daleč. Farizeji so s tem postajali le še večji hinavci.

POVEZANE KNJIGE