Užitne divje rastline

Užitne divje rastline - Rudi Beiser | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rudi Beiser
DIMENZIJA
8,75 MB
IME DATOTEKE
Užitne divje rastline.pdf
ISBN
7036029060005

OPIS

Rastline v naših gozdovih in vodah ter na travnikih so večinoma užitne. Številne so celo izjemno okusne in aromatične, poleg tega pa vsebujejo najrazličnejše za zdravje koristne učinkovine. Uporabne so kot začimbe, osnova za slastne juhe in solate ali za pripravo okusnih zelenjavnih prilog, narastkov in celo posladkov.- Osnove: nabiranje divje rastočih rastlin, njihova priprava in konzerviranje- Opisi rastlin: 150 rastlinskih vrst in njim podobnih neužitnih ali strupenih dvojnic- Preprosto: 620 fotografij in risb za zanesljivo prepoznavanje rastlin- Koristno: razvrstitev rastlin po obliki njihovih listov za celoletno nabiranje- Uporabno: 98 preizkušenih receptov za pripravo slastnih jedi- Celostno: nasveti za zdravilnost rastlin in opozorila o nevarnostih- Koristni dodatki: koledar nabiranja listov, cvetov, stebel, plodov, semen in korenin ter drugih podzemnih delovAvtor je Rudi Beiser, izkušen poznavalec zelišč in ustanovitelj prodajalne zeliščnih čajev La Luna.

Vsi današnji viri pridelane hrane so bili nekdaj divji. Ko je človek pred okoli 10.000 leti začel gojiti rastline in rediti živali, je prišlo do t.

Divje rastline imajo v sebi še tisto izvirno kodo, ključ do harmonije, ki mora vladati v telesu, če naj to deluje pravilno. Žlahtne sorte sadja in zelenjave, ki jih kupujemo v trgovinah tega nimajo več in nam ne morejo pomagati. Domov Divje užitne rastline.

POVEZANE KNJIGE