Spoznajmo zdravilne rastline

Spoznajmo zdravilne rastline - Anton Poler | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anton Poler
DIMENZIJA
8,28 MB
IME DATOTEKE
Spoznajmo zdravilne rastline.pdf
ISBN
9229304703135

OPIS

Priročnik je namenjen vsem ljubiteljem narave kot pomoč pri določanju rastlinskih vrst, hkrati pa ponudi najpomembnejše informacije pri nabiranju in uporabi zdravilnih delov rastlin. Opisanih je več kot 440 zelišč, grmovnic in dreves, ki jih najdemo v naravi ali na domačem vrtu, vsaka rastlina je tudi na barvni fotografiji. Prvi dve tretjini rastlin je že bilo predstavljenih v pahljačastih knjigah Nabirajmo zdravilne rastline 1 in 2. Nadvse pomembno je, da rastline pravilno določimo in ne použijemo ničesar škodljivega ali strupenega.

Glog naj bi imel učinek pri težavah s srcem in krvnim tlakom, aterosklerozi, pomirjujoče naj bi deloval na živčevje, pomagal proti nespečnosti, zdravil pa naj bi tudi pri težavah z dihali. Med izdelki rastlinskega sveta medu stoji na posebnem mestu. Cvetni prah, ki ga zbirajo čebele, se predeluje in položi v satovje za hranjenje potomcev.

V tradicionalni kitajski medicini ima angelika (Angelica sinensis) prav posebno mesto, saj je odlična izbira za blaženje simptomov menopavze. Zdravilne rastline ljudje uporabljamo že od nekdaj in si z njimi pomagamo pri vsakodnevnih težavah. Vse o zdravilnih rastlinah in njihovi uporabi v domači lekarni boste našli tukaj. Obstajajo mnoge zdravilne rastline, ki nam lahko priskočijo na pomoč, kadar nam telo nagaja.

POVEZANE KNJIGE