Na obronkih suhega jezera

Na obronkih suhega jezera - Vinko Šega | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vinko Šega
DIMENZIJA
11,29 MB
IME DATOTEKE
Na obronkih suhega jezera.pdf
ISBN
6115684044525

OPIS

Pravljice, s katerimi so si v zaporu lajšali duše in krajšali čas»Navadno si mislimo, da so pravljice samo za otroke. V zaporu pa sem spoznal, da imajo tovrstne pripovedi radi tudi odrasli. V domači družini so nam otrokom oče večkrat pripovedovali ob topli peči ali pri lažjem delu, kot je ličkanje koruze in podobno. Zelo radi smo jih poslušali. Zapomnil sem si jih za vse življenje. Pripovedoval sem jih na župniji otrokom. Vsaka pravljica ima življenjski pouk, na katerega je lahko navezati vzgojni nasvet. Obenem so pravljice prijetno razvedrilo. Zato so jih moji sojetniki tako radi poslušali. Vsak je imel nad seboj kakšne bridkosti, da ni mogel spati. Ko smo zvečer legli in je paznik ugasnil luč, so rekli: \'Dajte, bo Šega pravljice pripovedoval, potem tako lepo zaspimo.\' In sem začel. Govoril sem polglasno, da ni paznik slišal. To je bilo še v prejšnji sobi na križišču hodnika. V novi sobi sem nadaljeval. Moje pripovedovanje je trajalo do prvega smrčanja poslušalcev, kmalu potem sem tudi sam utonil v spanec.«

Kos J., Umetniki in meščani. Šega V., Na obronkih suhega jezera Pravljice.

Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih. Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Šega, Vinko (avtor) Petrič, Franci (avtor dodatnega besedila) Košir, Brane (avtor dodatnega besedila) Stanonik, Marija (avtor dodatnega besedila) Glavič, Vesna (ilustrator) Vir.

POVEZANE KNJIGE