Fizika žalosti

Fizika žalosti - Georgi Gospodinov | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Georgi Gospodinov
DIMENZIJA
10,85 MB
IME DATOTEKE
Fizika žalosti.pdf
ISBN
9539375330969

OPIS

Fizika žalosti je izvirno grajen roman, ki ga sestavljajo drobne zgodbe, antični miti in raznovrstne stranske pripovedi, z menjavo pripovednih perspektiv in dogajalnih časov pa preskakuje med linearnim in fragmentarnim načinom pripovedovanja. Skozi oči dečka, ki ima nenavadno sposobnost vživljanja v druge ljudi in bitja, avtor v romanu prek na videz nepomembnih drobcev in življenjskih usod izrisuje zgodovino sveta. Ganljiva in hkrati izjemno zabavna pripoved nas skozi labirint vodi k sočutju do žalostnega in nerazumljenega Minotavra v njegovem središču.

uri prvič javno uprizorili predstavo Georgi Gospodinov: Fizika žalosti, ki jo je po omenjenem romanu zasnovala in režirala Tjaša Črnigoj. Gre za predstavo po delu, ki potuje v labirint življenjskih zgodb, enega v zadnjem obdobju najbolj prevajanih bolgarskih pisateljev. Koridor - križišča umetnosti je spletna kulturna platforma, ki se posveča ozaveščanju in kritiki umetniškega ustvarjanja. Prizor iz predstave Fizika žalosti.

Donald Sutherland - Rossif Sutherland - IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI. Za izposojo elektronskih knjig potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ju dobite v svoji knjižnici.

POVEZANE KNJIGE