Vrnitev

Vrnitev - Hišam Matar | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Hišam Matar
DIMENZIJA
5,41 MB
IME DATOTEKE
Vrnitev.pdf
ISBN
7651121262828

OPIS

Hišam Matar je imel devetnajst let, ko so ugrabili njegovega očeta in ga odvedli v zapor v Libiji. Nikoli več ga ni videl. Dvaindvajset let pozneje se je po padcu Gadafijevega režima lahko vrnil v domovino. V tej knjigi spominov nas avtor popelje na razsvetljujoče potovanje, tako fizično kot psihološko; na iskanje očeta in vnovičnega odkrivanja svoje domovine.Vrnitev, univerzalna in obenem globoko osebna pripoved, je dobitnica Pulitzerjeve nagrade 2017."To je predvsem knjiga razmišljanj o izgnanstvu in o tolažbi, ki jo človeku ponuja in prinaša umetnost. A hkrati je tudi imenitna analiza avtoritarizma. Vrhunski portret dežele v mukah revolucije. In pretresljiva družinska zgodba, ki se nikakor ne more končati s pogrebom, ker posmrtnih ostankov očeta bržkone nikoli ne bodo našli." - Branko SobanHišam Matar (1970) se je libijskim staršem rodil v New Yorku, otroštvo je preživel v Tripolisu in Kairu, pozneje pa je večinoma živel v Londonu. Njegov prvenec, V deželi mož, je prejel vrsto mednarodnih nagrad, med njimi nagrado kraljeve literarne družbe Ondaatje, Commonwealthovo nagrado za prvo knjigo, nagradi Premio Flaiano in Premio Gregor von Rezzori. Matarjev drugi roman, Anatomija izginotja, je izšel leta 2011 in je bil deležen številnih dobrih kritik. Njegova dela so prevedena v devetindvajset jezikov. Mednarodna uspešnica je postala tudi Vrnitev, univerzalna in obenem globoko osebna pripoved o treh generacijah libijske družine, revija The Bookseller jo je razglasila za knjigo leta 2016. Leta 2017 pa je dobila Pulitzerjevo nagrado.

Kolonializatorje imamo po navadi za nekakšne okupatorje in povzročitelje zla avtohtonemu prebivalstvu, zato njihov odhod praviloma sprošča izključno pozitivne občutke. Pričujoči prepričljivo in občutljivo izpisani roman ... Pod možnostjo Vrnitev na prejšnjo različico sistema Windows 10 izberite Začni.

Do zdaj je v Evropi Evropska agencija za zdravila (Ema) odobrila tri cepiva. Eno od odprtih vprašanj je še vedno, ali so cepljenji vseeno lahko prenašalci virusa. Vrnitev v šolo.

POVEZANE KNJIGE