Sneženi mož

Sneženi mož - Raymond Briggs | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Raymond Briggs
DIMENZIJA
9,32 MB
IME DATOTEKE
Sneženi mož.pdf
ISBN
5009450988435

OPIS

Fantič se zbudi v sneženo jutro in pove mami, da gre ven delat snežaka. Naslednjo noč snežak oživi. Fantič ga popelje v svoj topel dom in mu ga razkaže. Snežak tako spozna in občuduje mačko, a zmoti ga ogenj v kaminu. Fantič mu razkaže še ostala domača čuda: televizijo, svetilko, tekočo vodo pa pečico ... Kmalu pa se zgodba obrne in snežak popelje fantiča v svoj sneženi svet. Primeta se za roke in se v snežnem viharju dvigneta nad strehe ter odletita po svetu. Varno se vrneta domov. Fantič se utrujen zlekne v posteljo še preden starša opazita, da ga ni. Ko se naslednje jutro prebudi, ga zunaj namesto snežaka pričaka le kupček snega z dvema koščkoma premoga, ki sta bila še prejšnji dan snežakova očesa.Sneženi mož je slikanica brez besedila, ki zgodbo o snežaku pripoveduje v 175 mehko narisanih sličicah. Postala je klasična slikanica, ki je obogatila otroštvo milijonom otrok po svetu.Prvič je izšla leta 1978 v Veliki Britaniji in je bila doslej po svetu prodana v 8,4 milijonih izvodov. Po knjigi so posneli 26- minutni risani film, ki je bil 1982 nominiran za nagrado oskar.Sneženi mož je prejel naslednje nagrade:- nagrada Francis Williams 1979- nagrada Srebrno pero 1979 (Nizozemska)- Boston Globe-Horn Book 1979 (ZDA)

Od tu dalje se zvrstijo dogodki po podobnem scenariju kot v filmu iz leta 1982, v katerem je v zgodbo vključen tudi Božiček. Knjiga postavljanka s 3D ilustracijami. Zbirka klasičnih mini pravljic, ki jo sestavljajo naslovi: Rdeča kapica, Bambi, Knjiga o džungli, Sneguljčica, Pepelka, Obuti maček, Trije prašički ... Sneženi mož in Snežni kuža je slikanica, ki je nastala po risanem filmu (2012), s katerim so obeležili 30-letnico nastanka risanega filma Sneženi mož, posnetem po slikanici Raymonda Briggsa.

Obrnite ga stran od sončne svetlobe, saj bo le na ta način njegov »obraz« dalj časa obdržal pravo obliko. Idealno mesto za postavitev snežaka je nekje v sredini, kamor boste kotalili snežne kepe.

POVEZANE KNJIGE