Povest o knjigah

Povest o knjigah - Andrej Capuder | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Capuder
DIMENZIJA
6,11 MB
IME DATOTEKE
Povest o knjigah.pdf
ISBN
6220801666484

OPIS

Andrej Capuder, pisatelj, prevajalec, profesor, politik in diplomat je napisal zanimivo delo o knjigah, ki so vplivale nanj, ki so ga oblikovale in h katerim se je pogosto vračal. Seveda ne piše o vseh knjigah, ki jih je bral, a njegov izbor ter duhovito in poglobljeno premišljevanje o njih bo za bralca gotovo zanimivo doživetje. »Knjiga je tudi ljubezen,” piše Capuder v uvodu in nadaljuje: “Kdo je tu zapeljivec in kdo zapeljani, je težko ugotoviti in v tem je največji čar. Premorejo ga samo veliki avtorji, odtod nezmotljivi naziv »klasika«, ki ga ob vseh premenah dobe,mode in okusa še pozna spomin človeštva.”

Gre za avtobiografsko pripoved o pisateljevih knjigah življenja. Popelje nas skozi otroštvo, mladeniško in zrelo dobo pisatelja, ki vse življenje poleg vsega drugega še neumorno črpa iz knjig. Andrej Capuder: Povest o knjigah Slovenska matica, Ljubljana 2014, 28 € Profesor, kulturni minister, ambasador in pisatelj o knjigah, ob katerih je odraščal, bival in se staral.

01. 2021 Knjižni sejem v Leipzigu odpade; 27.

POVEZANE KNJIGE