Potniki na ladji norcev

Potniki na ladji norcev - Anton Komat | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anton Komat
DIMENZIJA
7,50 MB
IME DATOTEKE
Potniki na ladji norcev.pdf
ISBN
5245337747020

OPIS

Sistem nenehne tekmovalnosti nagrajuje nasilje in vodi v globalno vojno za naravne vire. Perverzna družba ne spoštuje ničesar in nikogar. Vsi verjamejo, da so svobodni in imajo pravico do vsega, na koncu pa večina ostane revežev, ujetih v povratno zanko pričakovanja-odvisnosti-strah.Strah pa vedno poraja nasije. Zapadli smo v Bermudski trikotnik, v katerem izginjajo duše ljudi. Če se vdamo, se odrečemo svobodi. Svoboda, ki ni izkoriščena, je izgubljena, z njo pa je pogubljeno tudi človekovo dostojanstvo. Zato moramo postaviti moralo pred politiko in ekologijo pred ekonomijo. Glas srca in ne glas razuma. Pohlep in sebičnost ne smeta več vladati svetu. To je zanesljiva pot v propad te civilizacije. Preostane nam le, da smo pogumni, ne glede na to, kaj se bo izcimilo iz tega.

Strah pa vedno poraja nasilje. Zapadli smo v Bermudski trikotnik, v katerem izginjajo duše ljudi. Potniki na ladji norcev book.

V pogovoru s pisateljem, raziskovalcem, biozofom in ekologom Antonom Komatom predstavljamo njegovo najnovejšo knjigo Potniki na ladji norcev in esej Feniksov preludij. Avtor nas znova vabi k razmisleku o vrednotah in starodavnih znanjih in mitih, ki smo jim ljudje obrnili hrbet, a se jim na poti v bolj ... Novembra 2014 so na knjižnem sejmu v Ljubljani podelili nagradi GZS in Združenja manager za najboljši poslovni knjigi češkemu ekonomistu Tomášu Sedláčku, ki je napisal Ekonomijo dobrega in zla, ki jo je v slovenskem prevodu izdala založba Družina, od domačih avtorjev je nagrado prejel Anton Komat za knjigo Potniki na ladji norcev - umetnost preživetja, ki jo je izdal v samozaložbi. Vsi verjamejo, da so svobodni in imajo pravico do vsega, na koncu pa večina ostane revežev, ujetih v povratno zanko pričakovanja-odvisnosti-strah.

POVEZANE KNJIGE