Odvečni človek

Odvečni človek - Ilija Trojanow | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ilija Trojanow
DIMENZIJA
4,42 MB
IME DATOTEKE
Odvečni človek.pdf
ISBN
3427350093694

OPIS

Z izvrstnim esejem o človekovem dostojanstvu v dobi poznega kapitalizma avtor romana Zbiralec svetov zavzame jasno politično stališče. Kdor ničesar ne producira in ničesar ne konzumira, je odveč – to je morilska logika poznega kapitalizma. Največji problem je prenaseljenost našega planeta, trdijo mednarodne elite. A če naj se število ljudi zmanjša, kdo je tisti, ki naj izgine? polemizira Trojanow v pričujočem humanističnem zapisu o odvečnosti človeka. V pronicljivih analizah poveže katastrofalne posledice klimatskih sprememb z neizprosnostjo neoliberalnega trga delovne sile ter apokalipsami, ki jih mi, navidezni zmagovalci, tako navdušeno spremljamo v množičnih občilih. Vendar se motimo: tudi za nas gre. Za vse gre.

2014 . Založnik o knjigi: Z izvrstnim esejem o človekovem dostojanstvu v dobi poznega kapitalizma avtor romana Zbiralec svetov zavzame jasno politično stališče.

Založnik o knjigi: Z izvrstnim esejem o človekovem dostojanstvu v dobi poznega kapitalizma avtor romana Zbiralec svetov zavzame jasno politično stališče. Kdor ničesar ne producira in ničesar ne konzumira, je odveč - to je morilska logika poznega kapitalizma.

POVEZANE KNJIGE