Moja Hirošima

Moja Hirošima - Junko Morimoto | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Junko Morimoto
DIMENZIJA
6,75 MB
IME DATOTEKE
Moja Hirošima.pdf
ISBN
8827588389127

OPIS

Slikanica Moja Hirošima na neposreden, odprt in dostopen način opiše izkušnjo Junko Morimoto, ki je kot otrok preživela eksplozijo atomske bombe v Hirošimi. Tragični dogodek jo je seveda močno zaznamoval, zato je ta hibakuša, kot preživelim pravijo na Japonskem, svoje življenje posvetila širjenju sporočila miru. S svojimi ilustracijami in preprostim jezikom zelo nazorno prikaže vse razsežnosti tega grozodejstva skozi otroško perspektivo, kar slikanici omogoča, da se dotakne vsakega človeka. Svet brez jedrskega orožja je mogoč le, če si ga želimo in si prizadevamo zanj. V duhu japonsko-slovenskega prijateljstva slikanico izdajamo v obeh jezikih.

Eric Rohmer ga je denimo oklical za "najpomembnejši film po vojni, prvi moderni primerek zvočnega filma". V starosti 89 let je za posledicami raka umrla velika francoska igralka Emanuelle Riva. Proslavila se je s filmom Hirošima, ljubezen moja (1959) po scenariju Marguerite Duras in v režiji Alaina Resnaisa.

Alain Resnais / Francija, Japonska / 1959 premiera francoskega filma IMDb. 02.06.1962 - 07.06.1962 (1) Klub Kinodvor Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti. 🎵Muzika: Aleksandar Perišić Romario🎵Tekst: Marina Tucaković🎵Aranžman: Dejan AbadićZvanični Portal Grand Production-a: http://grand.online/Label ... Hirošima, ljubavi moja (1960) Hiroshima mon amour.

POVEZANE KNJIGE