Moja Hirošima

Moja Hirošima - Junko Morimoto | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Junko Morimoto
DIMENZIJA
4,81 MB
IME DATOTEKE
Moja Hirošima.pdf
ISBN
6335476148345

OPIS

Slikanica Moja Hirošima na neposreden, odprt in dostopen način opiše izkušnjo Junko Morimoto, ki je kot otrok preživela eksplozijo atomske bombe v Hirošimi. Tragični dogodek jo je seveda močno zaznamoval, zato je ta hibakuša, kot preživelim pravijo na Japonskem, svoje življenje posvetila širjenju sporočila miru. S svojimi ilustracijami in preprostim jezikom zelo nazorno prikaže vse razsežnosti tega grozodejstva skozi otroško perspektivo, kar slikanici omogoča, da se dotakne vsakega človeka. Svet brez jedrskega orožja je mogoč le, če si ga želimo in si prizadevamo zanj. V duhu japonsko-slovenskega prijateljstva slikanico izdajamo v obeh jezikih.

Tragični dogodek jo je seveda močno zaznamoval, zato je ta hibakuša, kot preživelim pravijo na Japonskem, svoje življenje posvetila širjenju sporočila miru. Hirošima, ljubezen moja Kako smo vzljubili orožje za množično uničevanje Ameriški predsednik Harry Truman je 10. avgusta 1945 rekel, da tretje atomske bombe na Japonsko ni vrgel zato, ker se mu je zdela " že misel, da bi pokončal še 100.000 ljudi, preveč srhljiva ". Moja Hirošima ni le zrcalo človeku.

Eric Rohmer ga je denimo oklical za "najpomembnejši film po vojni, prvi moderni primerek zvočnega filma". V starosti 89 let je za posledicami raka umrla velika francoska igralka Emanuelle Riva. Proslavila se je s filmom Hirošima, ljubezen moja (1959) po scenariju Marguerite Duras in v režiji Alaina Resnaisa.

POVEZANE KNJIGE