Miniaturistka

Miniaturistka - Jessie Burton | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jessie Burton
DIMENZIJA
3,80 MB
IME DATOTEKE
Miniaturistka.pdf
ISBN
9429201362364

OPIS

Nič ni tako skrito, da se ne bi razkrilo ...Na jesenski dan leta 1686 osemnajstletna Nella Oortman potrka na vrata imenitne hiše v najbogatejši amsterdamski četrti. Prišla je z dežele, da bi začela novo življenje kot žena bogatega nizozemskega trgovca Johannesa Brandta, ampak namesto njega jo sprejme njegova osorna sestra Marin. Johannes pride šele kasneje in ji pokloni nenavadno poročno darilo: pomanjšano kopijo njune hiše, ki jo Nella začne opremljati s predmeti, ki jih pošilja skrivnostna miniaturistka.Življenje v Brandtovi hiši jo sprva bega, ko pa začne odrivati skrivnosti, ki jih skrivajo ljudje v njej, se zave nevarnosti, ki jim grozi. Je njihova usoda v rokah miniaturistke? Je miniaturistka ključ do njihove rešitve ali do propada?Miniaturistka je zanimiva in napeta zgodba o ljubezni in obsedenosti, izdajstvu in maščevanju, videzu in resnici.Jessie Burton je britanska igralka. Miniaturistka je njen prvenec, ki je bil preveden v 30 jezikov.

Istoimenski roman je takoj po izidu postal velika prodajna uspešnica, pozneje pa je prejel številna priznanja, med njimi tudi prestižno nagrado Waterstonova knjiga leta 2004. Pred tem je bila Miniaturistka izglasovana tudi za knjigo leta verige knjigarn Waterstones. Burtonova je v tekmi za nagrado Specsavers premagala uveljavljene avtorje, kot sta David Nicholls in Karen Joy Fowler.

Miniaturistka je njen prvenec, ki je bil preveden v 30 jezikov. Nič ni tako skrito, da bi našla skrivnostna miniaturistka. Mlada Nella, ki izhaja iz obubožane družine, se bogato poroči, a njen mož, uspešen trgovec Johanes, zanjo ne kaže večjega zanimanja.

POVEZANE KNJIGE