Kdo si, Aljaska?

Kdo si, Aljaska? - John Green | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Green
DIMENZIJA
4,63 MB
IME DATOTEKE
Kdo si, Aljaska?.pdf
ISBN
9725784584782

OPIS

Iz ust, ki so bila dovolj blizu, da sem začutil njenosapo, toplejšo od zraka, je prišlo: »Ravno to je uganka,a ne? A je blodnjak življenje ali smrt? Pred čim birad pobegnil – pred svetom ali pred njegovim koncem?«Miles Halter je obseden z zadnjimi besedami slavnih ljudi. Sit je udobnega življenja in ko se odpravi študirat daleč stran od doma, se mu odpre nov svet, poln neslutenih možnosti in kaosa, ki ga pooseblja čudovita, pametna, zabavna, seksi, samodestruktivna, skrivnostna, odbita in do konca fascinantna Aljaska Young. Ko je na lepem ni več, ostane praznina, ki jo poskuša zakrpati na vse mogoče načine. Poskuša razumeti tisto, česar ni mogoče razumeti, in predvsem preživeti. Iz ure v uro, iz dneva v dan.Kdo si, Aljaska? je prvenec izvrstnega in priljubljenega pisatelja Johna Greena (1977), ki mu zvesto sledijo milijoni bralcev. Leta 2006 je bil nagrajen s prestižno nagrado Michael L. Printz, ki jo podeljuje Ameriška zveza knjižničarjev.

Finch velja za največjega čudaka na šoli, kjer so težave, tam je on. Violet žaluje za umrlo sestro.

V mladosti so se z družino veliko selili. Njegovo zelo znano delo Kdo si, Aljaska? je nastalo po njegovi domišljiji prav tako pa po resničnih dogodkih, saj je obiskoval srednjo šolo v kraju, ki je opisan v romanu. Theodor Finch šteje dneve, od kar je buden.

POVEZANE KNJIGE