Izpišimo bolečino

Izpišimo bolečino Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,78 MB
IME DATOTEKE
Izpišimo bolečino.pdf
ISBN
8489983234170

OPIS

»Preživeli«, izpisali bolečino in zaživeliT. i. pripovedi »z druge strani« bodo v pomoč marsikateremu strokovnjaku, da bo lahko učinkoviteje pomagal ljudem iz duševne stiske. Prav tako pa bralcu, ki se je/bo znašel v podobnem, na videz »brezizhodnem« položaju, kažejo »luč na koncu predora«, izpišejo mu edino zanesljivo pot majhnih korakov za izhod iz krize.Leta 2007 je Renata Ažman pri Celjski Mohorjevi izdala Depro. Profesionalna novinarka je med izpisovanjem svoje boleče zgodbe »odkrila« zdravilno moč pisanja. Po tej novoodkriti poti je začela voditi tudi druge. Delavnice terapevtskega pisanja prireja po različnih krajih Slovenije in v angleškem Birminghamu.V prepričanju, da je tovrstno pisanje »iz prve roke« lahko koristno tako za ljudi, ki se znajdejo v duševni stiski, za njihove bližnje, kot za strokovnjake, ki se jim posvečajo, je za sodelovanje pri knjižnem projektu Izpišimo bolečino navdušila udeležence delavnic.Duševna bolezen ni izbirčna glede starosti, spola, družbenega statusa, narodnostne pripadnosti. Še vedno pa je pogosto povod za stigmo. A, kot vsak predsodek, tudi ta odpade, ko se z nekom upamo zbližati, se mu odpreti in sprejeti svojo in njegovo človeškost.»Preživeli« (Survivors) nam odstirajo vsak svojo zgodbo, neprijetno zgodbo ranjenosti, svoj način spoprijemanja s težavami, in življenje z boleznijo. Njihov pogum, da so bolečino izpisali — pogosto na najvišji umetniški ravni —, in njihovo vztrajanje na poti majhnih korakov v življenje je preprosto — navdihujoče.Antologija Izpišimo bolečino je zbirka osebnih pripovedi ljudi, ki so se srečali z duševno motnjo, jo obvladali in izkušnjo uporabili za osebno rast in napredovanje.Pričevanja pogosto govorijo o izkušnjah zlorab, ki so sprožile ali vplivale na nastanek duševne motnje. To sporočilo, ki je običajnim ljudem verjetno povsem logično, je psihiatrični in širše medicinski stroki nujno sporočiti zelo glasno.Psihoza je lahko način samozaščite, izraz osebne stiske, krivde, protesta, sporočilo drugim in še marsikaj. Ob tem je še vedno bolezen, ki jo je mogoče zdraviti, vendar jo je potrebno tudi razumeti. Pot v svobodo, individualnost in povezanost z drugimi je vedno povsem osebna in razlike so neskončne. Knjiga je pomembna za »streznjenje« stroke, je pričevanje, ki lahko pomaga omejiti neznosno lahkost diagnosticiranja in predpisovanja zdravil ter površnih psihoterapevtskih ukrepov. Ko poskušamo pomagati trpečim, je potrebno razumeti tudi ozadje, zgodbo, ki je vplivala na pojav simptomov.(iz uvodnika psihiatrinje Vesne Švab)

COLIB.SI - podatki o slovenskih knjižnicah CONOR.SI - normativna datoteka osebnih in korporativnih imen ... Izpišimo bolečino. Kot pionirka 'terapevtskega pisanja', ki ga je ob pomoči dobrohotne profesorice Ann Davies z Univerze v Birminghamu Renata Ažman razvijala tako v Sloveniji kot med obiski v Angliji, je uredila zbornik del tečajnic in tečajnikov z obeh lokacij.

Festival zasavske kulinarike v Hrastniku ŠENTKNAP-ovci: Novoletna smrekca Obisk Konjeniškega društva Trbovlje Dan odprtih vrat DC KOČEVJE Meta Henigman: Kopanje v Dolenjskih Toplicah Samanta Jančič: Študijski krožki 2014 . Začetek; Nazaj; 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; Naslednji; Konec; 2420 2419 2418 2417 2416 2415 2414 2413 2412 2411 2390 2389 2388 2387 2386 2385 ... Tudi antologija Izpišimo bolečino nedvomno sodi v ta »da«.

POVEZANE KNJIGE