Rim

Rim - Robert Hughes | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Hughes
DIMENZIJA
9,2 MB
IME DATOTEKE
Rim.pdf
ISBN
5999294861962

OPIS

Knjiga Rim (Rome, 2011) Roberta Hughesa je izrazito osebno obarvan sprehod skozi umetnostno zgodovino tega mesta, prepleten s politično zgodovino in osebnimi razmišljanji. Prvi dve petini sta posvečeni starim Rimljanom in kratkemu očrtu njihove zgodovine in institucij, predvsem pa dosežkom v arhitekturi, ki so postavili temelje za mnoge poznejše stvaritve: iznajdbi betona, vodovodom, cestnemu sistemu. Natančno se posveti tudi obdobju zgodnjega krščanstva, najsuverenejši pa je v poglavjih o renesansi in baroku, na primer o Michelangelu ali (njemu nadvse ljubem) Berniniju. Posrečeno vzame pod drobnogled »veliko turo«, potovanje po Italiji, ki je prišlo v navado med izobraženci 19. stoletja, za konec pa razdela obdobje fašizma, ki ga je spremljal, denimo, razcvet futurizma. V epilogu ponudi kritičen pogled na zdajšnje razmere v rimski umetnosti in družbi.

Zdravljenje z lanenimi pridelki in izdelki Izleti, učne delavnice, šole domače obrti Kje smo Prenočišče in prehrana: Ocenjevanje domačih žganj: POVEZAVE. Lan in laneno seme: Prodaja drv, okrasne skale : IZLETI, UČNE DELAVNICE, ŠOLE DOMAČE OBRTI ... dict.cc | Übersetzungen für 'rim' im Englisch-Deutsch-Wörterbuch, mit echten Sprachaufnahmen, Illustrationen, Beugungsformen, ... Rim (talijanski Roma) je glavni grad Italije i regije Lacij, ujedno i najveći grad u zemlji od 2 643 591 stanovnika (stanje 2011.).

Italijanski zakon o varnosti. Dne 29.11.2018 je stopil v veljavo nov italijanski zakon o varnosti, ki določa, da morajo vsi, ki imajo prijavljeno stalno bivališče v Italiji, v roku 60 dni registrirati svoje vozilo v Italiji ... Rim definition is - brink.

POVEZANE KNJIGE