Pesmi ob poti

Pesmi ob poti - Janez Povše | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Povše
DIMENZIJA
8,85 MB
IME DATOTEKE
Pesmi ob poti.pdf
ISBN
7502667280281

OPIS

Pesniška zbirka Janeza Povšeta Pesmi ob poti je avtorjev pesniški prvenec, a predstavlja obenem tudi celoten njegov življenjski pesniški opus, saj so v njej zbrane pesmi, ki segajo od mladostnega in študentskega obdobja vse do zrele življenjske izkušnje in refleksije zadnjih let. V tem obsežnem pesniškem opusu gre predvsem za prepletanje posameznih osebnih vtisov, ki jih pesnik z veliko tankočutnostjo vnaša v svojo izpoved, usmerjeno v nenehno iskanje človeškega etosa, v kateri najde enkratno možnost trenutne refleksije v danem življenjskem okolju, pa naj gre za krajše meditacije ali pa daljše problemsko bolj izpostavljene zapise, ki mejijo že na epsko ubeseditev in obenem pričajo o širokem spektrumu pesnikove razgledanosti in univerzalne širine.

Svet Evrope je leta 1985 proglasil to edinstveno pot po severni Španiji za prvo kulturno pot Združene Evrope in tudi finančno podpira obnovo poti in prenočišč za romarje ob njej. Poznamo veliko vrst tematskih poti, zato jih lahko razdelimo v tri osnovne skupine: kulturno-etnološke poti, poti na temo narave in športno-rekreativne poti. Ta delitev ni tako ostro začrtana in pomembna, kot se sliši, saj so številne poti sestavljene iz vseh naštetih elementov. Brežičanka Mojca Florjanič, članica Kulturnega društva Drugi oder, bo 29.

Občutki se kopajo v vrelcu čudenja. Tone Pavček je eden najbolj priljubljenih slovenskih pesnikov. Njegove pesmi nam ogrejejo srce, nekatere so skoraj ponarodele, zato jih radi uporabljamo ob različnih priložnostih.

POVEZANE KNJIGE