Ni še mrak

Ni še mrak - Bob Dylan | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bob Dylan
DIMENZIJA
7,93 MB
IME DATOTEKE
Ni še mrak.pdf
ISBN
8838920093622

OPIS

Bob Dylan (1941) je ena največjih ikon 20. stoletja, spričo moči svoje pesniške besede pa že leta velja za potencialnega nobelovca. Ali kot zapiše njegov odlični poznavalec Matej Krajnc, ki je tudi avtor tega izbora: »Čeprav v tujini že kuka v literarni kanon, ga pri nas kot pesnika še vedno postavljamo za nekatere morda celo šibkejše pesniške osebnosti, ki pa niso v roke nikoli prijele kitare. Kitara ne naredi pesnika, to drži, a pesnik s kitaro ni nič manj pesnik.« Pričujoči izbor se osredotoča na pesmi, ki nimajo refrenov, ga pa prikazujejo kot zelo raznolikega in vznemirljivega besednega ustvarjalca.

Zato ne preseneča, da je v zbirki Nova lirika pri založbi Mladinska knjiga izšel izbor njegovih pesmi z naslovom Ni še mrak. Dylanove pesmi je izbral in poslovenil pesnik ... Ekonomist Mojmir Mrak je v pogovoru za TV Slovenija izrazil upanje, da stališče, ki ga je v pismu Bruslju zapisal slovenski premier Janez Janša, ni stališče Slovenije, "ker preprosto stališče ni v redu".

Založba Mladinska knjiga založba. Skupna ocena (0 ocena) Načini branja: Cena ali rok uporabe: eknjiga ( na spletu, brez povezave ) € 11.99 (Nakup) Skupna vsota ... Nepreslišano: Dr.

POVEZANE KNJIGE