Jezični možje

Jezični možje - Kozma Ahačič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kozma Ahačič
DIMENZIJA
8,27 MB
IME DATOTEKE
Jezični možje.pdf
ISBN
5929510562566

OPIS

Kako se je razvila slovenščina in zakaj je danes takšna, kakršna je? Zakaj Slovencem jezik toliko pomeni? Zgodba o slovenskem jeziku je prvo delo te vrste na Slovenskem. Na duhovit in preprost način vas skozi ilustrirano zgodbo popelje v zgodovino slovenskega jezika.Preberite, kako so govorili in pisali slovenščino v preteklosti ter kakšno vlogo so imeli pri tem jezični možje. Izvirnost in preprost opis zgodovine slovenskega jezika bosta pritegnila tako mlade kot tudi odrasle bralce.Knjiga Jezični možje pripoveduje:Jezični možjekako so naši daljni predniki prišli na slovenski prostor in kako se je rojevala slovenščina;kako nam slovenski rokopis, ki mu pravimo Brižinski spomeniki, zavidajo vsi drugi slovanski narodi;kako je nastal slovenski knjižni jezik in zakaj danes pišemo volk, rečemo pa vouk;kako so Slovenci poslušali slovenske knjige, čeprav so bili nepismeni;kakšno vlogo je odigral škof Tomaž Hren;kdaj je slovenščina doživela svojo veliko zmago;kako lahko od osamosvojitve naprej govorimo slovensko tudi v vojski;kako bomo v prihodnosti prebirali naočne knjige.Delo je opremljeno z ilustracijami, ki vsebinsko dopolnjujejo in nadgrajujejo kratko in preprosto besedilo o dolgi in zapleteni zgodovini slovenskega jezika, k lažji časovni orientaciji pa bralcu pomaga časovni trak.

Kästner, E.: Dvojčici. Rainer, M.: Ježkova frizura.

Congratulations to author Kozma Ahačič, illustrator Jaka Vukotič and Založba Rokus Klett publishing house! Knjiga Jezični možje, ki na prijetno poljuden način razlaga zgodovino slovenskega jezika, je nagrajena kot letošnja najboljša otroška knjiga v slovanskih jezikih, posvečena zgodovini in kulturi slovanskih narodov. Čestitke avtorju Kozmi Ahačiču, ilustratorju Jaki Vukotiču ter založbi Rokus Klett! Preberite, kako so govorili in pisali slovenščino v preteklosti ter kakšno vlogo so imeli pri tem jezični možje.

POVEZANE KNJIGE