110 let modrosti Alice Herz Sommer

110 let modrosti Alice Herz Sommer - Caroline Stoessinger | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Caroline Stoessinger
DIMENZIJA
7,72 MB
IME DATOTEKE
110 let modrosti Alice Herz Sommer.pdf
ISBN
1476602612282

OPIS

V knjigi je avtorica Caroline Stoessinger zbrala zgodbe in življenjske nauke neverjetne ženske Alice Herz Sommer, ki je bila pri 110 letih najstarejša oseba, ki je preživela holokavst. Hkrati je bila tudi najstarejša živeča koncertna pianistka. Do konca življenja je vsak dan vadila klavir.Rodila se je leta 1903 v Pragi v družini judovskih izobražencev in glasbenikov. Prijateljevali so s Kafko, z Werflom in Brodom. Leta 1943 so Alice, tedaj že uveljavljeno koncertno pianistko, skupaj z mamo, možem in s sinom odpeljali v koncentracijsko taborišče Terezín.Alicina mama in mož sta v taborišču umrla, ona in sin pa sta preživela. Alice je za sojetnike odigrala več kot 100 koncertov ter jim z njimi vlivala tolažbo in upanje. Od 15.000 interniranih otrok je bil njen sin eden izmed komaj 93, ki so se vrnili iz tega taborišča.Knjiga 110 let modrosti Alice Herz Sommer ne prinaša le osupljive življenjske zgodbe, temveč tudi njena dragocena spoznanja in uvide. Kljub tem grozljivim življenjskim preizkušnjam je na življenje vselej gledala z razumevanjem, optimizmom in neustavljivim veseljem.»Preživela je, da bi svet spoznal njeno zgodbo o resnici in lepoti – navkljub lažem in sovraštvu,« je v svojem predgovoru h knjigi napisal Václav Havel.

Mobitel: 051-394-717 Alice Herz Sommer Vir: www.openculture.com V Pragi rojena pianistka judovskega rodu, Alice Herz Sommer, je med ljudmi, ki so preživeli holokavst, dočakala najvišjo starost. Rodila se je leta 1903 v Pragi, v takratni Avstroogrski monarhiji; nekaj let po drugi svetovni vojni je iz Češkoslovaške emigrirala v Izrael, nato pa se pri ... Zgodbo o pianistki in učiteljici klavirja Alice Herz Sommer, ki je umrla letos februarja v starosti 110 let, je napisala glasbenica Caroline Stoessinger.

Sie war Überlebende des KZ Theresienstadt, in dem sie über 100 Konzerte gegeben hatte. V Londonu je v starosti 110 let umrla Alice Herz-Sommer, ki je veljala za najstarejšo še živečo žrtev holokavsta, zaslovela pa je tudi po zaslugi dokumentarnega filma, ki je nominiran za oskarja. Herz-Sommerjeva je med drugo svetovno vojno dve leti preživela v koncentracijskem taborišču ... Stodeset let modrosti Alice Herz Sommer Zgodbo o pianistki in učiteljici klavirja Alice Herz Sommer, ki je umrla letos februarja v starosti 110 let, je napisala glasbenica Caroline Stoessinger.

POVEZANE KNJIGE