Zakaj nekaterim otrokom uspeva

Zakaj nekaterim otrokom uspeva - Paul Tough | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul Tough
DIMENZIJA
12,35 MB
IME DATOTEKE
Zakaj nekaterim otrokom uspeva.pdf
ISBN
1118396916329

OPIS

Zakaj nekaterim otrokom uspeva, drugim pa ne?Zgodba, ki jo po navadi pripovedujemo o otroštvu in uspehu, je zgodba o inteligenci: uspešni so tisti, ki že od osnovne šole dalje dosegajo največ točk pri testih, pridejo na najboljše fakultete in nato dobijo najboljše službe.Paul Tough pa v odlični knjigi Zakaj nekaterim otrokom uspeva trdi, da imajo najpomembnejše lastnosti pri človekovem uspehu več opraviti z značajem – s spretnostmi, kot so vztrajnost, radovednost, vestnost, optimizem in samoobvladovanje.Knjiga predstavi novo generacijo raziskovalcev in učiteljev, ki prvič uporabljajo orodja znanosti za odstiranje skrivnosti značaja. Razkriva presenetljive načine, na katere starši pripravijo svoje otroke na odraslo dobo – oziroma jih nanjo ne pripravijo. Predstavi nova spoznanje o tem, kako izboljšati življenje otrok, ki odraščajo v revščini.Provokativna knjiga, ki temelji na navdihujoči in optimistični ideji, da je značaj – in ne intelekt – ključen za uspeh in da ga je mogoče vzgajati, bo spremenila vaš pogled na vzgojo, šolski sistem in socialno varnostno mrežo. Še več, pokazala vam bo, kakšen bi naš svet lahko bil.

zakaj je pomembno, da opravi svoje obveznosti. ...

... Delamo kaj narobe, zakaj nam ne uspeva? Kot rečeno, dokaj podrobno sledim stanju v Sloveniji, bodisi prek medijev bodisi neposredno prek prijateljev, znancev, politikov, urednikov itd. Prepričal sem se, da kar govori opozicija, češ da vlada izrablja koronavirusno krizo za utrjevanje oblasti, preprosto ni res.

POVEZANE KNJIGE