Prosti pad

Prosti pad - Nikolaj Lilin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nikolaj Lilin
DIMENZIJA
9,54 MB
IME DATOTEKE
Prosti pad.pdf
ISBN
4951745546041

OPIS

Vsakdo nosi v sebi Boga in hudiča.»Vojna v Čečeniji je bila pravi pekel in moj osebni hudič je moral biti na višku svojih moči, saj je bil tisto njegov kraj in njegov čas,« zapiše Nikolaj Lilin v svojem drugem romanu Prosti pad, ki nadaljuje zgodbo odmevnega prvenca Sibirska vzgoja. To je literarizirana pripoved mladeniča, ki se je, komaj polnoleten, kot ostrostrelec dve leti bojeval v Čečeniji. Pisatelj, ki je večkrat poudaril, da ne opisuje samo svoje zgodbe, temveč je črpal tudi iz izkušenj tovarišev, v tej zgodbi razgalja dušo slehernika, ki se je po naključju znašel sredi brutalnega, umazanega konflikta, kjer ni nedolžnih, in zdaj poskuša predvsem preživeti, hkrati pa ohraniti vsaj drobec človeškosti.Nikolaj Lilin se je rodil leta 1980 v Pridnestrju, od leta 2004 pa živi v Italiji, kjer se preživlja s pisanjem in izdelovanjem tetovaž. Pri Mladinski knjigi je izšel prevod njegovega romana Sibirska vzgoja (2009), ki ga je napisal v italijanščini. Po njem so v režiji Gabrieleja Salvatoresa leta 2013 posneli tudi istoimenski celovečerni film.

Vsak dan sem se soočal z okoliščinami, ki so se mi zdele prehud zalogaj, sprejemal sem odločitve, ki so me silile v ... Prosti pad in navpični met - vaja. 1.

Kolikšna je višina hiše, če padec traja 2.50 s Po strmini 45 stopinj se da smučati," je misli o tem, zakaj se je odločil za tako divji štart (imenovan Prosti pad), opisal Bernhard Russi, snovalec smukaške proge. Spektakel na zahtevni progi, ki je smukačem že na treningu povzročala težave (Kazahstanec Martin Khuber je hudo padel), je torej zagotovljen! PROSTI PAD Izvedel(a) boš s kolikšnim pospeškom padajo telesa na Zemlji.

POVEZANE KNJIGE