Moža in ženo je ustvaril

Moža in ženo je ustvaril - Janez Pavel II. | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Pavel II.
DIMENZIJA
11,37 MB
IME DATOTEKE
Moža in ženo je ustvaril.pdf
ISBN
6031031207643

OPIS

Moški in ženska sta podoba nedoumljive božje skupnosti osebKnjiga Moža in ženo je ustvaril je delo enega od največjih ljudi našega časa, literata, duhovnika in svetniškega Petrovega namestnika na zemlji od leta 1978 do 2005. Janez Pavel II. v tukaj objavljenih katehezah večkrat omenja pripravljajočo se sinodo o družini in odpira vprašanja, ki jih bo sinoda obravnavala, a hkrati nakazuje smer, v kateri bo našla rešitve, tj. Božje razodetje, zapisano v Svetem pismu. Gotovo je to tudi tista smer, v katero bo morala iti sinoda o družini, ki se bo odvijala v letošnjem letu, da ne zgreši poti, ki nam jo je pokazal Jezus Kristus. V katehezah, v katerih Janez Pavel II. ob besedilu Prve Mojzesove knjige spregovori o izvirni enosti moškega in ženske, lahko vidimo njegove temeljne misli o »teologiji telesa«, ki pa smo jih lahko zaslutili že v Wojtyłovih literarnih delih, na primer v drami Pred zlatarno.V eni od pesmi v njegovem Rimskem triptihu, ki jo je naslovil »Prazakrament«, beremo tudi naslednje verze:»Moža in ženo je ustvaril.«Dobila sta darilo od Boga.Sprejela sta vase – kot človeka – to daritev,ki je v Njem.Oba gola …Nista se sramovala toliko časa, dokler je trajala daritev –Občutek sramu pride skupaj z grehom,zdaj pa sta v zanosu. Živita in se zavedata daru,čeprav ga morda niti ne znata poimenovati.Toda s tem živita. Sta čista.

Bog je zasadil vrt v Edenu in posadil vanj vsakovrstna drevesa. In ustvaril je Bog človeka po svoji podobi, po Božji podobi ga je ustvaril: moža in ženo ju je ustvaril. Naredil je tudi ljudi. Ustvaril je prvega moža in prvo ženo.

Čedna in urejena mladenka se rada suka po kuhinji, Bjeloševiće pa je razveselila tudi z naraščajem. 1.

POVEZANE KNJIGE