Kraljice mačke

Kraljice mačke - Niko Grafenauer | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Niko Grafenauer
DIMENZIJA
5,53 MB
IME DATOTEKE
Kraljice mačke.pdf
ISBN
9889215380592

OPIS

To je knjiga o nesmrtnih mačkah. Poznamo jih iz mitov in zgodovine, v katerih ima vsaka od njih posebno mesto in veljavo. V knjigi nastopa pet mačk, ki so se po imenitnosti najbolj zarezale v pesnikov spomin. To so mačke prav posebne vrste, ki ne spadajo v svet živali, ampak v domišljijske predstave. Videz, odlike in značaj upodobljenih mačk zaznamujejo podobne značilnosti. To so same mačje kraljice: trojanska mačka Helena, egiptovska mačka Kleopatra, angleška ladijska mačka Elizabeta, ruska mačka Katarina Velika in avstro-ogrska mačka Marija Terezija.V prijazno berljivi slikaniški knjigi se zgodovina prepleta z domišljijo. Predstavljene so življenjske zgodbe zgodovinskih oseb, toda na poseben način – po njih nas vodi Behemot, mitološka žival, tu v podobi skrivnostnega mačka. Zaradi duhovite upesnitve v verzih dobiva besedilo, v katerem je mnogo zgodovinskih dejstev, lahkotnejši pridih.

V nekaterih mestih po svetu pa imajo mačke poseben status in se tam še posebej dobro počutijo. Kraljice mačke (ilustriral Jože Ciuha, 2014) Halomušnice. Telefonske basni (2019) Mladinska proza.

o., Length: 12 pages, Published: 2014-03-19 Mačke so ene najpogostejših in tudi ene najstarejših hišnih ljubljenčkov, v starem Egiptu so jih celo častili kot bogove. Dandanes pa so mačke zaradi svojega prikupnega in zabavnega značaja kraljice interneta, saj posnetki njihovih vragolij navdušujejo na milijone ljudi po svetu.

POVEZANE KNJIGE