Eskimo Limon 9

Eskimo Limon 9 - Sarah Diehl | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sarah Diehl
DIMENZIJA
12,38 MB
IME DATOTEKE
Eskimo Limon 9.pdf
ISBN
9331783356647

OPIS

Mlada družina Allon se iz Izraela preseli na nemško podeželje, ko moški del družine, Chen, dobi službo v Nemčiji. Enajstletni Eran gre tako v čisto novo šolo, kjer spozna čisto nove sošolce in učitelje, Ziggy pa je večino časa sama, zaradi česar se kmalu spoprijatelji z upokojencem Kofflom, s katerim večkrat kramljata, obiskujeta zabave in celo popivata.Medtem ko se Eran vedno bolj uspešno vklaplja v novo okolje, vzporedno doživlja prve navale pubertete in posledično s prijatelji počne klasične najstniške neumnosti, Chen utrjuje svojo novo pozicijo na delovnem mestu, kar se odraža v nesorazmerju med preživetim časom doma in v službi, Ziggy pa z vsakim novim dnem, preživetim v diaspori, ugotavlja, da je čas, da si prizna resnico, da ni ne zadovoljna, ne srečna, ne izpopolnjena.Roman Eskimo Limon 9 je avtoričin prvenec, ki pa ni »roman z zapletom«, pač pa delo, ki vrvi od trenutkov, idej in ekskurzov. V njem se prepletajo različni tematski drobci, ki se dotikajo holokavsta, kolektivne krivde, zgodovine na splošno, politike, domovine, judovske in nemške kulture, izseljenstva, vzgoje, prijateljstva, identitete, odnosa med moškimi in ženskami, odraščanja, zadreg, ujetosti v rutino, takšnih in drugačnih iluzij. Njegova posebnost je tudi humor, s katerim avtorica umetelno ostruži robove smrtno resnih tem.Avtorica je v enem od intervjujev povedala, da je ideja za roman nastala, ko je pred približno osmimi leti spoznala več liberalnih in politično aktivnih umetnikov iz Izraela in Amerike z judovskimi koreninami. Ker do takrat ni imela stikov z Judi, se ji je zdelo zelo zanimivo, kako se je v njihovi prisotnosti obnašala sama in kako negotova je bila, ko so govorili o določenih temah, recimo o zgodovini ali politiki, kako se je na vso moč trudila, da ne bi rekla česa narobe. Navdušilo jo je, kako so Izraelci govorili o politiki in o lastnem odnosu do svoje države, pa tudi o Nemčiji. Želela si je dokumentirati te pogovore in jih predstaviti nemškemu občinstvu, saj je menila, da Nemcem kompleksnost načina, na katerega Judje razmišljajo o svoji državi, ni posebej dobro poznana. Najverjetneje pa podobno velja tudi za druge narode, ne samo za Nemce, zato bo tudi slovenskemu bralcu knjiga odprla določene horizonte, na katere morda ni še nikoli doslej pomislil. Ali pa vsaj ne na takšen način.

Lesen Sie ehrliche und unvoreingenommene Rezensionen von unseren Nutzern. Out of Niederbrechen Ob es wohl spezielle Unterrichtsmaterialien für „solche Fälle" gibt, fragt sich Lehrer Renner, als ein neuer Schüler in seine Klasse kommen soll: Eran aus Tel Aviv. 1908 lebten 123 Menschen jüdischen Glaubens in dem hessischen Örtchen Niederbrechen, 1948 waren es null.

Seitdem und bis heute arbeitet Anat Atzmon als Schauspielerin, konzentrierte sich aber nach verschiedenen Kino- und Fernsehfilmen vor allem auf das Theater. Finden Sie hilfreiche Kundenrezensionen und Rezensionsbewertungen für Eskimo Limon 9 auf Amazon.de. Lesen Sie ehrliche und unvoreingenommene Rezensionen von unseren Nutzern. Out of Niederbrechen Ob es wohl spezielle Unterrichtsmaterialien für „solche Fälle" gibt, fragt sich Lehrer Renner, als ein neuer Schüler in seine Klasse kommen soll: Eran aus Tel Aviv.

POVEZANE KNJIGE