Danes grofje Celjski in nikdar več

Danes grofje Celjski in nikdar več - Anna Wambrechtsamer | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anna Wambrechtsamer
DIMENZIJA
9,73 MB
IME DATOTEKE
Danes grofje Celjski in nikdar več.pdf
ISBN
9779509925660

OPIS

Nova celjska založba Antika se je odločila, da svojo krstno izdajo nameni širokemu bralstvu in je po skoraj 30-tih letih ponovno izdala zgodovinski roman pisateljice Anne Wambrechtsamer, rojene na Planini pri Sevnici leta 1897. Roman je nastajal od leta 1928 do 1932 in izšel pri graški založbi Leykam. V prevodu Nika Kureta je izšel leta 1940 in doživel številne izdaje, zadnjo leta 1992.Anna Wambrechtsamer je pisala predvsem v nemščini in se tako deklarirala kot Nemka, vendar je imela tudi čut za slovenstvo in je bralcem želela pokazati pravo sliko Spodnje Štajerske.Roman Danes grofje Celjski in nikdar več je med slovenskim bralstvom vsekakor dosegel status »kultnega romana«, ki s svojim domačijskim- arhaičnim slogom, ter romantičnimi elementi, temelječimi na zgodovinskih osebah in dejstvih, odlično opisuje vzpon in propad najmočnejše rodbine na Slovenskem.

Izvirni naslov: Heut Grafen von Cilly und nimmermehr Zbirka: Moj roman [77] Knjiga; Avtor: Anna Wambrechtsamer: Jezik: Anna Wambrechtsamer, Danes grofje Celjski in nikdar več, Založba obzorja 1977 5 € Anna Wambrechtsamer, Danes grofje Celjski in nikdar več, Založba obzorja 1957 5 € Frank Yerby, Usode Foxovih, Založba obzorja 1981 5 € Obzorja 1985 Joseph Goebbels, Dnevnik, Obzorja 1981 10 € Frederick Sands, Charlie in Oona, Obzorja 1978 3 € Diplomska naloga z naslovom Lik Barbare Celjske v Novačanovi zgodovinski drami in v zgodovinskem romanu Anne Wambrechtsamer se ukvarja s podobami v naslovu omenjene vladarice, kot jo v 20. stoletju izrišeta zgodovinska drama Antona Novačana Herman Celjski in zgodovinski roman Anne Wambrechtsamer Danes grofje Celjski in nikdar več.

volume 53, issue 7/8. wambrechtsamer anna danes grofje celjski in nikdar veČ - mehka vezava. 28.00 € o knjigi × Po dolgotrajnem deževju je minuli četrtek le posijalo sonce in v okviru Tedna vseživljenjskega učenja je Ljudska univerza Šentjur organizirala ogled miniature srednjeveškega gradu v Vrbnem, kamor so se lahko obiskovalci odpravili kar peš.

POVEZANE KNJIGE