Arabela

Arabela - Pavlina Pajk | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pavlina Pajk
DIMENZIJA
3,14 MB
IME DATOTEKE
Arabela.pdf
ISBN
4186009769239

OPIS

Arabela je pravcati slovenski gotski roman, napisan 1885, in je prvi roman Pavline Pajk (1854-1901), ene naših najustvarjalnejših in najbolj priljubljenih pisateljic s preloma 19. v 20. stoletje.Ob 160 letnici pisateljičinega rojstva si je roman prislužil novo podobo in novo praznično branje.Junakinja romana, ki je postavljen v Brno (mesto, ki ga je Pavlina dobro poznala), je seveda ženska.Arabela je sirota, zrasla je pri judovskih sorodnikih, ki so ji, saj je dedinja velikega premoženja, za ženina določili kar svojega sina. Ampak pred Arabelo je dolga pot: odkriti mora, kam segajo njene korenine, kdo sploh je, in kam jo vleče njeno srce …

Karpeleska to odkrije in norico skrije v klet, a jo tudi tam Arabela najde. Ob smrti blaznice izve, da je bila to njena mati, ki je bila na skrivaj poročena s katolikom, po ... Arabela.

Izvirnik romana je izšel že davnega leta 1885, a ob 160 letnici rojstva pisateljice je knjiga ponovno izšla, tokrat v novi in sveži preobleki. Arabela je zelo prikupna muca manjše rasti. Do neznanega je sprva nezaupljiva, ob razumevajočem človeku z nekaj občutka za mačje princeske pa postane razigrana muca, ki se rada prepusti tudi božanju.

POVEZANE KNJIGE