Trojanski pes

Trojanski pes - Dragica Korade | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dragica Korade
DIMENZIJA
10,12 MB
IME DATOTEKE
Trojanski pes.pdf
ISBN
3514926921314

OPIS

Povedano z eno avtoričinih stalnih sintagem (potem ko kategorično podvomi o možnosti in smiselnosti poantiranja, dobimo vsakič seveda najboljši možni nauk zgodbe): Če sploh kaj, je v tej knjigi vse. Vse, kar smo kot družba izgubili v četrt stoletja upanja. Sama pravi v uvodu h knjigi, da nam izbrani teksti omogočajo vpogled v to, kako je nastajal grški scenarij pri nas. »Ta knjiga govori o tem, da smo mi že dolgo na poti v Grčijo. Bilo smo sicer na poti v Švico, Avstrijo, Skandinavijo, v resnici pa smo po nekih čezmorskih ovinkih v Čile ves čas hodili v Grčijo. To, da nam ni šlo nikoli tako dobro kot Grkom, še ne pomeni, da nam kdaj ne bo šlo tako slabo.« Grški scenarij se ne izpiše šele, ko kolumne Dragice Korade sestavimo, in ne šele zdaj, ko nam vsak večer vrtijo film, posnet po tem scenariju. Strašljivo fascinantno je, da je avtorica ključne dialoge slišala in interpretirala sproti in da je znala napovedati posledice. Znala jih je, ker so »posledice« njena vrednota. Dobrega političnega novinarja ne okupira politika na sebi, temveč tisto, kar prinaša – ljudem, drevesom, psom in psom čuvajem demokracije. Tudi zato, da ne bi (p)ostali pudlji (»ne komunizem ne kapitalizem, nas bo uničil žurnalizem – novinarstvo brez novinarjev.«), je treba brati Trojanskega psa.

Kolumne, komentarji, mnenjski teksti so tisto, kar je morda najbolj zaznamovalo novinarsko kariero Dragice Korade. Leta 2011 je prejela nagrado Društva novinarjev Slovenije za izjemne dosežke, leta 2013 so v knjigi Trojanski pes izšle njene izbrane kolumne. Še pred prvimi novinarskimi prispevki je začela Dragica Korade objavljati poezijo, najprej v literarni prilogi Mladine Mlada pota. Dragica Korade - oglejte si vse knjige na Emka.si, Trojanski pes... Njene izbrane kolumne so leta 2013 izšle v knjigi Trojanski pes.

Pirin vegan pa kot da je iz drugega filma. Temen, povsem brez obročka, s pikčastim odtisom namesto sladkornega posipa.

POVEZANE KNJIGE