Slovo od Berlina

Slovo od Berlina - Christopher Isherwood | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Christopher Isherwood
DIMENZIJA
8,6 MB
IME DATOTEKE
Slovo od Berlina.pdf
ISBN
3504525927363

OPIS

Izšla je leta 1939. Takrat avtor še ni mogel vedeti do kakšnih tragičnih razsežnosti se bo razvil nacizem, kakšna vojna se bo razbohotila in kako temeljito se bodo nacisti lotili reševanja judovskega vprašanja, a je kljub temu pravilno predvideval, v katero smer se obrača Nemčija in kje tiči nevarnost. Christopher Isherwood: Slovo od Berlina Prevedla Irena Duša Draž, spremna beseda Marcel Štefančič, jr., Cankarjeva založba (Moderni klasiki; 76), Ljubljana 2013, 201 str., 24,94 eur Obet svobode, obet terorja Berlin [berlín] je glavno mesto Nemčije in ena od 16 nemških zveznih dežel.Z okoli štirimi milijoni prebivalcev je največje mesto v državi in tudi eno največjih v Evropi.Mesto leži ob rekah Spree in Havel na severovzhodu Nemčije.

In to sta že dve informaciji, ki sami na sebi nista nič posebnega, ko pa ju namažemo na isto stran kruha, je zadeva popolnoma drugačna. Pri knjigi Slovo od Berlina pa je dobro vedeti še nekaj. Izšla je leta 1939.

POVEZANE KNJIGE