Praznična večglasja

Praznična večglasja Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
10,35 MB
IME DATOTEKE
Praznična večglasja.pdf
ISBN
3922863015697

OPIS

Prazniki in njihovi pomeni, oblike in prizorišča se spreminjajo, kakor se spreminjajo skupine, ki jih ti priklepajo nase: motivi in prakse praznovanja tako ne le, da trajneje ali začasno fiksirajo idenitete skupin, jih tudi premikajo. Moč prazničnih ritualov ni zgolj v zamrzovanju konformnosti do starega in ukoreninjenega, temveč tudi v omogočanju sprememb. Zato so osvobajajoči, ne pa zasužnjujoči. Njihova "odprtost" ali transformativna moč ustavarja sodobno praznično pokrajino kot krpanko tradicijskega in inovativnega, spominov na preteklosti in misli za prihodnost, kolektivnega in individualnega, globalnih tokov in lokalnih posebnosti. Raziskovalcem narekuje kritične obravnave, ki so same glas v mnogoglasju interpretacij fenomenov prazničnosti.

Prazniki in praznične pokrajine (Holidays and Festive. Landscapes).

Prelistaj knjigo. Praznična večglasja: Prazniki in oblikovanje skupnosti na Slovenskem Urednik: Ingrid Slavec Gradišnik Leto izida: 2013 Št. strani: 250 strani Tip vezave: Mehka vezava ISBN: 978-961-237-632-1 Zbirka: Zupaničeva knjižnica Redna cena: 24,90 € ... Praznična večglasja.

POVEZANE KNJIGE