Noetova sidra

Noetova sidra - David Jan Novotný | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
David Jan Novotný
DIMENZIJA
9,38 MB
IME DATOTEKE
Noetova sidra.pdf
ISBN
4173175183370

OPIS

Piše se avgust 2002. Češko so doletele tisočletne poplave, ki s svojo obsežnostjo spominjajo na svetopisemsko Noetovo zgodbo. Na stotine ljudi je izgubilo svoje domove, na tisoče jih je bilo treba evakuirati s poplavljenih območij. Tudi Židje iz Josefova in drugih delov Židovskega mesta v Pragi so morali zapustiti svoje domove. Zatočišče najdejo pri svojih sovernikih. V židovskem penzionu gospoda Reicha na Vinohradih se po igri usode zbere deset mož, ki sestavljajo minjan. Različnih starosti so, stari od petnajst do osemdeset let, iz različnih okolij, z različnimi življenjskimi izkušnjami. Njihove usode se postopoma razkrivajo skozi zgodbe, ki si jih pripovedujejo in si na ta način krajšajo čas, in spomine, ki v tem izrednem položaju privrejo na površje. Skupaj z njimi spet prihajajo na dan zloba, nesmisli, absurdnost neugodnih preteklih režimov, ki so preganjali predvsem Žide.Z grenko, pa vseeno neverjetno komično intoniranimi osebnimi zgodbami nam prozaik David Jan Novotný predaja lastne in izkušnje drugih. Pozna sodobni židovski svet Prage, njegovo okolje, jezik, navade in obrede. Zgodbe, ki nam jih pripoveduje prijazno in z značilnim ironičnim humorjem, izpričujejo modrost davnih svetopisemskih naukov in nekakšno spravljivost spoznanja, ki presega cele generacije. Že šestdeset let ne bi smel biti na svetu. Kje ste vi, kje sem jaz? In kje so drugi?

Jezik Vrednost iskanja. slovenski (1) slovenski (1) Rok dobave.

Ko je Aviju Kolmanu, nergaškemu ostarelemu prebivalcu starega praškega mestnega jedra in ortodoksnemu Židu, navsezgodaj zazvonil telefon, je vedel, da se mu ne obeta nič dobrega. Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi. Ne glede na to, kako blizu sta bralcu tematika naravnih katastrof oziroma judovska kultura, dve rdeči niti okoli katerih raste zgodba, bo v roman Noetova sidra zagrizel z užitkom: uveljavljeni ... NOETOVA BARKA. Zgodbo o Noetu najbrž poznamo vsi.

POVEZANE KNJIGE