Noč v Reykjaviku

Noč v Reykjaviku - Brina Svit | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Brina Svit
DIMENZIJA
5,95 MB
IME DATOTEKE
Noč v Reykjaviku.pdf
ISBN
4704356266078

OPIS

Peti francoski roman odlične slovenske pisateljice.Je prepričana, da se ne moti? Ali res misli plačati moškega, da bo preživel noč z njo? Moškega, ki ga je srečala pred tednom dni v Buenos Airesu in ga komaj pozna? Tu, sredi te zemlje ognja in ledu? Sredi ničesar?Ime ji je Lisbeth Sorel. Njemu Eduardo Ros. Zemlja ognja in ledu je lahko samo Islandija, in to pozimi, ko traja dan le nekaj ur in se naredi noč sredi popoldneva. Ta, ki jo bosta preživela skupaj, bo gotovo njuna najdaljša in najtemnejša. In ob njenemu prehodu v dan najbolj svetla, skoraj čudežna.Pisateljica Brina Svit se je rodila v Ljubljani, od leta 1980 pa živi in ustvarja v Parizu. Noč v Reykjaviku je njen peti roman, ki ga je napisala v francoščini. Leta 2003 je za roman Moreno prejela nagrado za francoski jezik in književnost, ki jo podeljuje Francoska akademija, za roman Smrt slovenske primadone je prejela francosko literarno nagrado Pelleas 2001, za roman Odveč srce pa je leta 2006 prejela še prestižno nagrado Maurice Genevoix, ki jo prav tako podeljuje Francoska akademija.Za svoj zadnji roman Noč v Reykjaviku, ki je izšel pri francoski založbi Gallimard, je prejela evropsko literarno nagrado Madeleine Zepter.

Od leta 1980 živi v Parizu, kjer je bila v letih 1985-1987 štipendistka ... Pisanja v Franciji živeče slovenske pisateljice najbrž ni treba predstavljati na dolgo in široko. Noč v Reykjaviku tudi ni prvi roman, ki ga je napisala najprej v francoščini in je bil šele potem preveden v slovenščino (prevaja se sama oz.

Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... Noč v Reykjaviku naj bi bil roman o ljubljenju, pa ni. Je roman o erosu in tanatosu, natančneje o umiranju na obroke, ki razen protagonistkinih miselnih obsesij kot posledice nesprejetosti preteklosti in z njo sedanjosti, z naraščajoče hladnimi prizori v hotelski sobi, v bralčevi domišljiji zlivajočih se z naraščajočo temo zunaj ... In ob njenemu prehodu v dan najbolj svetla, skoraj čudežna.

POVEZANE KNJIGE