Klas Katt

Klas Katt - Gunnar Lundkvist | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gunnar Lundkvist
DIMENZIJA
8,51 MB
IME DATOTEKE
Klas Katt.pdf
ISBN
6330836778769

OPIS

Švedski stripavtor Gunnar Lundkvist (1958, Stockholm) je Stripburgerjev stari znanec, ki že od leta 1979 ustvarja stripe z glavnim likom, zamišljenim, tihim, otožnim in večno zaskrbljenim mačkom Klas Kattom. S svojim prvim albumom Klas Katt i Hell City (Klas Katt v Peklenskem mestu) začinjenim s črnim humorjem in melanholično pripovedjo je vplival na več generacij stripovskih avtorjev. Glavni lik iz njegovih stripov, Klas Katt, se je pojavil v 13 albumih. Leta 2012 je švedska založba Kartago objavila prvi del trilogije, 400-stransko zbirko, Klas Katt dricker kaffe (Klas Katt pije kavo), s Klasom Kattom v glavni vlogi.Zbirka Klas Katt je izbor kratkih stripov, ki jih je Gunnar Lundkvist objavil v štirih knjigah: Klas Katt går vilse (Klas Katt se zgubi, 1990), Klas Katt och Olle Ǻngest (Klas Katt in Olle Ǻngest, 1992), Klas Katt Går till sjös (Klas Katt gre na morje, 2003), in Klas Katt i Vilda Västern (Klas Katt na Divjem zahodu, 2010). Ti stripi so kot poezija, z izrazito avtorskim pripovednim stilom, s kadri, ki so pogosto brez besedila in prikazujejo zgolj zaskrbljeni glavni lik, mačka Klasa Katta. Njegova malone robustna risba v črno-beli tehniki je običajno obdana le s črnino v ozadju, ki daje vtis, da bo ravnokar požrla osebni prostor glavnega lika in njega samega. Redki dialogi v stripih so običajno kratki, otožni in izražajo nezmožnost komunikacije. Zgodbe izpostavljajo nemočnega in v obupne situacije ujetega posameznika v sodobni družbi. Čeprav se zgodbe o Klasu Kattu na prvi pogled zdijo depresivne, so pravzaprav lepe, intimne, globoke in poetične pripovedi, ki zaradi specifičnega avtorskega pristopa lahko obstajajo le kot strip.Gunnar Lundkvist je za svoje delo prejel več nagrad med njimi Adamson Award (1993) in Urhunden Award (2003) za najboljši švedski strip, ki jo je podelilo švedsko stripovsko združenje.

Klas Katt är en antropomorf katt som är deprimerad och stundtals visar tecken på psykisk ohälsa, inte minst vid ett tillfälle när han i vredesmord ... Zbirka Klas Katt je izbor kratkih stripov, ki jih je švedski stripovski ustvarjalec Gunnar Lundkvist prvotno objavil v štirih knjigah. Ti stripi so kot poezija, z izrazito avtorskim pripovednim stilom, s kadri, ki so pogosto brez besedila in prikazujejo zgolj zaskrbljeni glavni lik, mačka Klasa Katta. "Klas Katt och livets mysterier" (1988) "Klas Katt går vilse" (1990) "Klas Katt och Olle Ångest" (1992) "Klas Katt biter ihop" (2002) "Klas Katt på drift" (2002) "Klas Katt går till sjöss" (2003) "Klas Katt i Vilda Västern" (2010) "Klas Katt blir deprimerad" (2014) "Klas Katt får ett uppdrag" (2020) 2012 utgavs dessutom samlingsvolymen ... 2016-okt-19 - Denna pin hittades av Saija Hämäläinen.

Så även i denna bok som till stor del handlar om Klas Katts komplicerade vänskap med Olle Ångest. Deras vänskap kännetecknas av ständiga uppbrott och beskvikelser.

POVEZANE KNJIGE