Festivalski kraji

Festivalski kraji - Miha Kozorog | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miha Kozorog
DIMENZIJA
3,81 MB
IME DATOTEKE
Festivalski kraji.pdf
ISBN
2195427699561

OPIS

Knjiga na inovativen način razloži fenomen izjemne razširjenosti festivalov v sodobnem zahodnem svetu, posebej tudi v Sloveniji, in sicer z osredotočanjem na produkcijo krajev. V sodobnem kapitalizmu, ko je akumulacija kapitala pogosto povezana s "krajevno razliko", igra festival vlogo generatorja te "razlike". Etnografski prikaz organiziranja festivalov v perifernih krajih pa razkrije, da festivalov ne gre obravnavati le v enoznačnih razlagah sodobnega kapitalizma, ampak kot izrazito večplastne pojave. Festivali na periferiji namreč generirajo tudi upanje in potencial za trajno "izboljšanje" krajev. Knjiga je tako obvezno branje za vse raziskovalce vloge popularne kulture v sodobnem kapitalizmu kot tudi za vse, ki festivale organizirajo, jih želijo organizirati ali pa se jih udeležujejo. Po branju knjige bo festival za vse naštete nastopil v spremenjenih obrisih in pomenih.

Festivali, festivalizacija in festivalski kraji. V času številnih poletnih festivalov objavljamo esej Mihe Kozoroga o posebnostih slovenskih festivalov in njihovi vpetosti v lokalno okolje. Topics: festivali, turizem, Tolmin, Slovenija, , info:eu-repo/classification/udc/7.079:572(497.4Tolmin) Knjiga na inovativen način razloži fenomen izjemne razširjenosti festivalov v sodobnem zahodnem svetu, posebej tudi v Sloveniji, in sicer z osredotočanjem na produkcijo krajev.

Zah ... O festivalski mrzlici, ki Slovenijo najraje zajame v vročih poletnih mesecih, smo se pogovarjali z docentom za kulturno in socialno antropologijo na filozofski fakulteti. Problematiko je obravnaval tudi v monografiji Festivalski kraji: koncepti, politike in upanje na periferiji, ki je izšla lani. Glasbeni festival lahko prebudi speče mesto, saj privabi veliko turistov, je nekoč izjavil Miha Kozorog, avtor knjige Festivalski kraji. Izbrane publikacije: Knjige: 2013 Festivalski kraji: koncepti, politike in upanje na periferiji.Znanstvena založba Filozofske fakultete.

POVEZANE KNJIGE