Družina

Družina - Mario Puzo | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mario Puzo
DIMENZIJA
12,35 MB
IME DATOTEKE
Družina.pdf
ISBN
1303204101293

OPIS

V romanu Družina ta izredni avtor bralca popelje v 15. stoletje, v Rim, in z enako neposrednostjo, s kakršno je nekoč razodel skrivnosti mafije, razkrije samopašnost ter spletkarstvo Vatikana tiste dobe.Središče pripovedi je Rodrigo Borgia oziroma papež Aleksander VI., moški, s čigar nenasitno slo po moči, razkošju in ženskah, se je lahko merila edino njegova strastna ljubezen do lastne družine. Obkrožajo ga njegovi izjemni otroci: preprosti, premalo ljubljeni Jofre; razdražljivi, brezsrčni Juan; lepa, odločna Lucrezia; in seveda vročekrvni vojskovodja Cesare, ki je bil Machiavellijev prijatelj ter obenem njegov navdih. S prepletom njihovih usod je avtor zasnoval simfonijo človeških čustev in dejanj, od ponosa do romantične vznesenosti, od zavisti do izdajstva in morilske togote. Njihov čas, kraj in značaji so zajeti v vsej svoji posvetni človeški veličini, opisani pa z nezmotljivim čutom za opazovanje ter vživljanje, s katerim je bil Mario Puzo še posebej obdarjen.

E-knjige. Izbor literarnih kritikov > Knjige: 229 Stran: 1/12.

Vsebino omogoča Peugeot « Brez tega bo vaš imunski sistem oslabljen. Zato ponavljate vedno ene in iste napake » Oznake. Ribiška družina Ljubno ob Savinji je bila ustanovljena leta 1955.

POVEZANE KNJIGE