Dolga pot pravic žensk

Dolga pot pravic žensk Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
6,6 MB
IME DATOTEKE
Dolga pot pravic žensk.pdf
ISBN
7464361377849

OPIS

Zgodovina žensk in spola, ki jo zajema in osvetljuje ta knjiga, potrjuje krhkost evolucijske logike, ki se hrani z dvoumji in dopušča, da se dosežene pravice in normativni standardi lahko porušijo, ponuja pa nam tudi razmislek o bolj ali manj pretanjenih mehanizmih in dinamikah nadvlade moškega spola nad ženskim, predvsem pa nas seznanja z dolgotrajnimi odmiki norm od prakse in razlogi, zaradi katerih so se pravni standardi tudi na Slovenskem glede političnih in civilnih pravic žensk spreminjali v času in ne nujno v njihovo korist.Marta Verginella je redna profesorica na Oddelku za zgodovino UL, kjer predava Občo zgodovino 19. stoletja in Teorijo zgodovine. Njen raziskovalni opus sega na področje socialne, demografske in kulturne zgodovine 19. in 20. stoletja ter na polje ženskih študij. V zadnjih letih se poglobljeno ukvarja z border studies in vprašanji pisanja zgodovine v multietničnem okolju, z biografskimi študijami in zgodovino žensk.

... Založba Studia humanitatis je v sodelovanju z založbo Filozofske fakultete izdala zbornik razprav z naslovom Dolga pot pravic žensk: Pravna in politična zgodovina žensk, ki ga je uredila Marta Verginella. Zbornik, ki po besedah urednice Nede Pagon "prebija akademsko nepropustnost", prinaša deset avtorskih prispevkov o zgodovini žensk v Sloveniji. Prihajajoči dogodki v EP: »Dolga pot do enakosti spolov: Kaj je treba še storiti?« Novinarje vabimo na seminar, ki bo 4.

izd. - Ljubljana : Znanstvena založba Filozofske fakultete : Studia humanitatis, 2013.

POVEZANE KNJIGE