Zaljubljeni tulipan

Zaljubljeni tulipan - Bina Štampe Žmavc | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bina Štampe Žmavc
DIMENZIJA
10,58 MB
IME DATOTEKE
Zaljubljeni tulipan.pdf
ISBN
5994594122433

OPIS

Izvrstna pisateljica in pesnica Bina Štampe Žmavc je tesno povezana tudi z gledališčem – med drugim je vodila otroško improvizacijsko gledališče in ustvarila vrsto odmevnih in nagrajenih predstav za otroke. Igro za otroke Zaljubljeni tulipan je Bina Štampe Žmavc napisala v rimanih verzih in v središče dogajanja postavila princesko belo tulpo, ki jo je zavoljo roza tulpe zapustil izbrani tulipan. Kot pove že naslov, v igri ne manjka odljubljanja in zaljubljanja, prav tako pa tudi ne slabših in boljših nasvetov, kaj ukreniti. Spretno nanizani verzi so duhoviti, kratkočasno branje pa lahko dozori v zabavno uprizoritev ...

stoletja povzročilo kratko tulipomanijo in vrtoglave cene čebulic, na dvoru Ludvika XIV. v Franciji pa je celo veljal za dvorno cvetlico. Na tulipane so bili Nizozemci nori že v 17.

Število rezultatov iskanja: 22. Tip gradiva Desetnica je slovenska literarna nagrada za otroško in mladinsko književnost.Podeljuje jo Društvo slovenskih pisateljev najboljšemu slovenskemu otroškemu ali mladinskemu knjižnemu delu, ki je izšlo v zadnjih treh letih in ga je napisal član društva. Društvo slovenskih pisateljev je letošnjo desetnico − nagrado za uveljavljanje izvirnega otroškega in mladinskega leposlovja − podelilo Vinku Möderndorferju za njegov mladinski roman Kot v filmu.Roman je izšel pri založbi Mladinska knjiga kot zmagovalni roman natečaja Modra ptica. Pri nas, v Trbovljah smo ga otvorili gostitelji z igro: Ker mame niso čarovnice, naslednji so nastopali učenci s PŠ Podkum z igro Žirafe ne znajo plesati, sledili so jim učenci s Svibnega z uprizoritvijo Cesarjeva nova oblačila, nato učenci s podružnične šole Notranje Gorice z igro Zaljubljeni tulipan in na koncu še podružnična ... Letošnjo desetnico, ki jo Društvo slovenskih pisateljev podeljuje za mladinsko književnost, je prejel Vinko Möderndorfer za roman Kot v filmu.

POVEZANE KNJIGE