Vprašaj Alico

Vprašaj Alico - Anonimna avtorica | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anonimna avtorica
DIMENZIJA
6,32 MB
IME DATOTEKE
Vprašaj Alico.pdf
ISBN
5197957643706

OPIS

V knjigi Vprašaj Alico je objavljen dnevnik petnajstletne najstnice iz ljubeče in urejene družine, sprva še bolj deklice kot dekleta, ki na zabavi z vrstniki v želji, da bi bila sprejeta v družbo, sodeluje v nevarni igrici, med katero nevede zaužije LSD, zamešan v kokakolo. Ta prva izkušnja jo pahne v razdvojenost, ker se zaveda, da so droge zlo, hkrati pa tripa ne more pozabiti in nekaj v njej si želi znova odtavati v omamo.Prvoosebni dnevniški zapisi bralca vodijo skozi vrtiljak čustvenih stisk, napačnih odločitev, dobrih sklepov in ponovnih zdrsov v skušnjavo. Slog pisanja sledi avtoričinemu razburkanemu notranjemu svetu, se dviga v literarne višave, ko si uredi življenje, hodi v šolo in ogromno bere, a v trenutkih, ko jo mamila znova potegnejo iz realnosti in čedalje bolj vlečejo na dno, postane že skoraj vulgaren, vedno pa zelo nazorno slika njeno doživljanje. Zasvojenost dekle oropa mladosti, nedolžnosti, samospoštovanja in vere v ljudi, hkrati pa njen zdravi del hrepeni po sprejetosti, ljubezni, dobrih medosebnih odnosih, prijateljstvu in lepoti sveta.Knjiga je zanimiva za vse generacije. Starejši bralci lahko ob branju nekaterih vnosov podoživijo dele svoje mladosti, tudi če so jih mamila zaobšla, ker so opisi mladostnih dilem in čustvenih stanj zelo prepričljivi; starši dobijo nekaj dragocenih uvidov v miselni svet mladih, ki pogosto navzven ne pokažejo niti pol tistega, kar čutijo v sebi; mlajši bralci pa bodo po prebrani knjigi skoraj zagotovo lahko odločneje zavrnili ponujena mamila.

Avtor: anonimen Založba: Modrijan Cena: 19,90 evra Knjiga temelji na resničnem dnevniku petnajstletne uživalke mamil, zato je sestavljena kot osebna in natančna kronika. Vprašaj Alico. Prev.

Seznam je nastal po izboru mladinskih knjig, ki ga je pripravila Knjižnica Otona Župančiča Ljubljana, Center za mladinsko književnost. 1. Splošno o piškotkih 1.1.

POVEZANE KNJIGE