Trpljenje otrok v vojni

Trpljenje otrok v vojni - Boris M. Gombač, Metka Gombač | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris M. Gombač, Metka Gombač
DIMENZIJA
12,87 MB
IME DATOTEKE
Trpljenje otrok v vojni.pdf
ISBN
2984686068058

OPIS

V starosti se še bolj poglobiš v duhovnost, še intenzivneje meditiraš in se pripravljaš na "maturo", na svoj odhod v duhovni svet, kar je pravzaprav cilj, ki ga zasleduješ že vse življenje. V Portorožu počastili spomin na trpljenje internirank v 2. svetovni vojni.

Gombač zbrala risbe in spise, ki so jih narisali in napisali otroci po vrnitvi iz italijanskih koncentracijskih taborišč. Nekoč je bil tu bil samostan trapistov, med drugo svetovno vojno nacistični zapor, zbirni center za izseljence, ki so jih kot živino s transporti pošiljali v tujino. Po vojni so si komunisti v njem omislili ženski zapor, o katerem v Skritem spominu piše Angela Vode, ki je za zaprtimi stenami in velikokrat v samici preživela nekaj let. V drugem obdobju si menih, v tretjem se poročiš, služiš, gradiš.

POVEZANE KNJIGE