Transparentnost

Transparentnost - Franci Demšar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franci Demšar
DIMENZIJA
7,4 MB
IME DATOTEKE
Transparentnost.pdf
ISBN
1535806826505

OPIS

Moderni človek se je znašel v vakuumu vrednot: če svoja dejanja skrijemo in jih nihče ne vidi, je dovoljeno vse. Rezultat je družba, v kateri se prizanesljivo nasmihamo tistim, ki verjamejo v pravičnost in poštenost. Na srečo novi mediji, predvsem internet, učinkovito odpirajo transparentnost, preglednost odločitev in postopkov. Ta prinaša največ prednosti najboljšim posameznikom, krepi zaupanje v etičnost družbe in v pravičnost. Knjiga se posveča transparentnosti v javni upravi, v službah, ki jih financirajo davkoplačevalci. Avtor od primera do primera dokazuje, da lahko javno upravo z mehanizmi transparentnosti temeljito spremenimo.Dr. Franci Demšar je kariero uspešnega znanstvenega raziskovalca nadaljeval kot državni sekretar na Ministrstvu za znanost in tehnologijo, kasneje je vodil Ministrstvo za obrambo RS in potem slovensko veleposlaništvo v Moskvi. Od leta 2004 je direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

A tudi zelo redka Za večino je nakup avtomobila druga ali tretja največja denarna naložba ali po domače investicija v življenju. Nevidni lastniki. Preberi več.

Po načelu transparentnosti delovanja javnega sektorja so javni uradniki, javni uslužbenci, direktorji podjetij in organizacij v javni lasti, ter člani odborov zavezani k ... Geselska baza za novi grško-slovenski slovar - 3 - Matej Hriberšek s sodelavci: Pikl, Cvijić, Gardina, Markič, Berden, Teran, Novak, Križaj, Avguštin, Kristan Po podatkih Transparency International (TI) smo v 2020 obtičali na istem mestu kot leto prej. Med 180 državami smo dosegli oceno indeksa 60 od sto in pristali na 35.

POVEZANE KNJIGE