Svetilniki

Svetilniki - Mitja Zupančič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Zupančič
DIMENZIJA
9,60 MB
IME DATOTEKE
Svetilniki.pdf
ISBN
1188482530742

OPIS

Dvainpetdeset ohranjenih svetilnikov je opisanih na 268 straneh in opremljenih z navtičnimi podatki, zanimivostmi in legendami ter 223 barvnimi fotografijami. V knjigo je vključen kratek pregled morjeplovstva in gradnje svetilnikov od antike do danes. Svetilniki so razdeljeni v šest smiselnih poglavij glede na morski jadranski akvatorij, med Tržaškim zalivom z Istro in Elafiti. Knjiga je odličen dokument preteklosti za prihodnost. Na trg prihaja v času, ko R Hrvaška vstopa v EU, hkrati pa osvežuje zgodovinski spomin na 200-letnico začetka sistematične gradnje svetilnikov, kapitanij in pomolov tedanje Avstrije na vzhodni Jadranski obali.Prihaja pa tudi v času, ko se svetilniki množično oddajajo v najem za tako imenovani robinzonski turizem, ko moramo skupaj poskrbeti, da se bodo še naprej ohranjali ti kamniti pomniki zgodovine in v čim večji meri služili svojemu prvotnemu namenu - varni plovbi.Knjiga je odličen vodič po jadranskih "lanternah".

Za varovano parkirišče se lahko gostje dogovorijo z osebami, ki so odgovorne za prevoz s čolnom, katerih podatki so na VOUCHERJU. svetilniki med rezultati iskanja na spletu. REZULTATI ISKANJA: svetilniki < > NOVICE DNEVA • • Svetilniki so knjiga, narejena z ljubeznijo in strastjo do morja, vendar s pronicljivostjo človeka, ki se izjemno rad vrača tudi na kopno.

Svetilnik Porer so leta 1833 zgradili na istoimenskem otočku, jugozahodno od južnega rta Istre. Otoček je skala, široka 80 metrov in je od kopnega - Rta Kamenjak, ki je zaščiten narodni park s prekrasnimi zalivi, oddaljen le 2,5 km.

POVEZANE KNJIGE