Papež Frančišek s svojimi lastnimi besedami

Papež Frančišek s svojimi lastnimi besedami - Lisa Rogak, Julie Schwietert Collazo | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lisa Rogak, Julie Schwietert Collazo
DIMENZIJA
12,68 MB
IME DATOTEKE
Papež Frančišek s svojimi lastnimi besedami.pdf
ISBN
8792773313961

OPIS

o so argentinskega kardinala Jorgeja Maria Bergoglia izvolili za novega papeža Katoliške Cerkve marca leta 2013, se je vsa pozornost sveta osredotočila ne samo na vprašanje, kaj bo počel kot papež, ampak tudi, kako je živel – in pridigal – v preteklosti. Iz dosedanjega je jasno, da je v primerjavi z ostalimi papeži živel ponižno in nekonvencionalno življenje. Je prvi jezuit, ki je bil izvoljen za papeža. Jezuiti so znani po tem, da so eden izmed nabolj uporniških redov. Je tudi prvi papež, ki prihaja iz Novega sveta, in hkrati prvi, ki prihaja iz Latinske Amerike. Ime Frančišek je izbral v poklon svetem Frančišku Asiškemu, Italijanu, ki je svoje življenje posvetil ubogim in je ustanovil red frančiškanov. Najboljši način, da se katoliki in drugi, ki jih zanima novi papež, pobliže seznanijo z njim in bolje poučijo o njem, je skozi njegove besede. Knjiga Papež Frančiške v svojih besedah bo tako omogočila bralcu prav to, ob tem pa strnila njegove poglede ter misli v lepo zapakirane pakete, ki bodo omogočali vsem, da v trenutku spoznajo »Očeta Jorgea«.Iz knjige citatov, izrekov, nagovorov:»Zanimivo je, da imamo več informacij, kot smo jih kdajkoli imeli, pa še vedno ne vemo, kaj se dogaja«»Tam, kjer je upanje, tam je tudi sreča.«»Koliko težavam bi se izognili v življenju, če bi se naučili poslušati?«

oktobra ... Papež: Nikoli se ne pogovarjajmo s hudičem! 21.02.2021, 15:48 Marjana Debevec . Puščava je prostor, kjer Bog spregovori človeku, pa tudi kraj preizkušnje in skušnjav, ko Skušnjavec izkoristi naše šibkosti, je pred opoldansko molitvijo dejal papež Frančišek. Papež Frančišek je nato sklenil z besedami bl.

"Velika noč je praznik našega upanja, nič nas ne more ločiti od Božje ljubezni," pa je papež v devetih jezikih sporočil prek Twitterja. SCHWIETERT Colazzo, Julie: Papež Frančišek s svojimi lastnimi besedami GRŽAN, Karel: Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih MARTIN, James: Duhovnost za vsak dan NHOAT Hanh, Thich: Delo: kako najti veselje in pomen v vsakem trenutku S temi besedami so se po tradiciji Cerkve zaključila vprašanja, ki jih... Papež Frančišek ganjeno sprejel darilno knjigo z 2.213 podpisi podpore slovenskih katoličanov (foto) Družba Uredništvo - 1.

POVEZANE KNJIGE