Otroci imajo radi stare starše

Otroci imajo radi stare starše - Helga Gürtler | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Helga Gürtler
DIMENZIJA
5,67 MB
IME DATOTEKE
Otroci imajo radi stare starše.pdf
ISBN
4300777180688

OPIS

Izviren priročnik, ki poleg nasvetov, kako negovati oziroma zabavati majhno in nato večjo štručko, poseže tudi na področje odnosov stari starši – vnukovi starši; ti odnosi imajo odločilno vlogo pri tem, kako kvaliteten bo odnos starih staršev z vnuki.O pomembnosti starševske vloge pri vzgoji otrok je bilo napisanih že veliko knjig, o vlogi starih staršev pa jih je precej manj, čeprav je znano, da vzgojni vpliv starih staršev ni zanemarljiv. Prisotnost starih staršev v življenju vnukov je danes še posebej pomembna, saj so družine vse manjše. Vnuku lahko stari starši nadomeščajo tisto, česar mu primarna družina ne more nuditi.Seveda pa prisotnost dedkov in babic v življenju družinice pomeni tudi izziv na področju medsebojnih odnosov. Ker brez trenj ne gre, je pomembno poznati ozadja prepirov, da jih tako lažje rešujemo. Priročnik Helge Gürtler ponuja odgovore na takšna vprašanja.Med branjem priročnika se lahko tudi nasmejete in se poiščete med različnimi tipi starih staršev – ste bolj babica, ki skrbi za udobje ali radovedna babica, ki v otroke in vnuke nenehno vrta z vprašanji? Nergajoči dedek ali dedek za igro, ki poje, poskakuje, miga z ušesi in mu je povsem vseeno, kaj si o njem mislijo drugi?Avtorica kot večkratna babica iz lastne izkušnje dobro ve, kako se z rojstvom vnuka stari starši ponovno soočijo s številnimi starševskimi dilemami glede nege otroka, njegovega razvoja, otroške igre. Babicam in dedkom ponudi številne nasvete in sugestije, ki jim bodo v pomoč v novem položaju.Knjiga je torej namenjena tako bodočim starim staršem, ki šele pričakujejo vnuke, kot tistim, ki jih že imajo – zanimiva pa je tudi za starše, saj bodo odnose na novo gradili prav vsi v družini. Pa tudi idej za igro in priloge pesmic, izštevank in prstnih iger na koncu knjige se najbrž ne bodo branili …

Pregovor pravi, da ko umre star človek, je tako kot da bi pogorela knjižnica. Bolj ko so otroci odrasli, bolj odrasle starše potrebujejo - in to na vseh ravneh. Še vedno so otroci, le da niso več majhni otroci.

Obstajajo zelo prepričljive raziskave, ki kažejo na to, da imajo majhni rituali, ki jih uvedemo v družinsko življenje, pozitiven vpliv. Ustvarjajo dobro razpoloženje in rutino. "Pomembno je, da lahko otok prenese virus na starše ali stare starše, kjer je potek bolezni lahko težji." "Otroci so zelo prilagodljivi" Covid-19 Zdravje Logarjeva opozorila, tudi otroci lahko zbolijo in imajo hude posledice Raymonda imajo vsi radi Everybody Loves Raymond.

POVEZANE KNJIGE