Križ in kapital

Križ in kapital - Jože Prinčič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Prinčič
DIMENZIJA
3,81 MB
IME DATOTEKE
Križ in kapital.pdf
ISBN
9081484177178

OPIS

RKC se je in se še vedno izogiba govoriti o svojih gospodarsko-finančnih zadevah in o poseganju v gospodarsko-finančne tokove, ob tem pa visoki cerkveni predstavniki zavzeto poudarjajo, da je delovanje RKC na širšem družbenem področju, torej tudi na gospodarskem, njena večna, zgodovinska pravica, ki je ni mogoče odtujiti. Analizi delovanja RKC na gospodarskem področju so se doslej uspešno izogibali tudi cerkveni popisovalci preteklosti.Ta monografija je prvi poskus argumentirane in poglobljene zgodovinske obravnave posameznih vidikov gospodarskega, finančnega in še drugih oblik pridobitniškega delovanja RKC, katoliške stranke in laikov na Slovenskem v zadnjih sto petdesetih letih. Temelji na dosegljivem arhivskem in drugem dokumentarnem gradivu, ki ga hranijo pristojne državne ustanove ali je še v depojih vlade in njenih organov. Izjema je le rekonstrukcija dogajanja v zadnjih nekaj letih, pri katerega opisovanju se je avtor zelo opiral na časopisne članke, zlasti iz Dnevnika, Mladine, Dela in Financ.

Aida Kamišalić Latifić je predavateljica in raziskovalka na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI). Soizumiteljica patenta se kot raziskovalka ukvarja predvsem s tehnologijo veriženja podatkovnih blokov, bolj znano kot Blockchain. KAPITAL takes its name from Kojima, Okayama, an area known as Japan's 'Denim Capital'.

Davčna in matična številka, poslovni in finančni podatki podjetja v poslovnem asistentu bizi.si. Jože Prinčič: Križ in kapital, Modrijan založba, Ljubljana 2013, 310 strani E.L. Izid: 2014 | Izid: 62 | Številka: 6 | Stran(i): 54-55 Dr.

POVEZANE KNJIGE