Glavaš

Glavaš - Drago Hedl | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Hedl
DIMENZIJA
12,77 MB
IME DATOTEKE
Glavaš.pdf
ISBN
4383571554700

OPIS

Drago Hedl, priznani hrvaški raziskovalni novinar, je dve desetletji posvetil raziskovanju fenomena ‘Branimir Glavaš’. Gre za človeka, ki ga je v vrhove hrvaške politike izstrelila vojaška kariera v času hrvaške domovinske vojne.Takrat si je z brezobzirnostjo voljnega izvrševalca najhujših grozodejstev vojaško in politično podredil celotno slavonsko regijo in samovoljno odločal o življenju in smrti zajetih vojakov in civilistov. Posredno in neposredno je odgovoren za mučenja in likvidacije velikega števila Srbov, ki so živeli na tistem področju. Po vojni je kariero nadaljeval v politiki in kljub utemeljenim očitkom o vojnih zločinih z lastno stranko, ki ga še danes podpira, prišel celo v hrvaški parlament.Šele Tuđmanova smrt in približevanje Hrvaške Evropski uniji sta omogočila razmere, v katerih je bil pripeljan pred sodišče, spoznan za krivega vojnih zločinov in obsojen na osemletno zaporno kazen. Kljub temu ima celo iz zapora velik vpliv na hrvaško politično sceno, še posebej na narodnjakarski desnici, saj ga njegovi pristaši še danes kujejo v zvezde. Iz tega neusmiljenega povzpetnika, ki je v Slavoniji vzpostavil in ohranjal režim nacionalistične strahovlade, so naredili mučenika ter bojevnika za »hrvaštvo«.Hedlova knjiga se bere kot politični triler, v katerem ni ničesar izmišljenega, saj vsa navedena dejstva držijo in vsi dogodki so resnični. Zato služi tudi kot opomnik, kaj lahko pomeni koncentracija moči v rokah enega človeka, ki ga, poleg osebnega okoriščanja, vodijo in navdihujejo nacionalistične ideje.

september 1956. Življenje Politična kariera.

Novo desno krilo Poreča stiže nam iz susjedskog Umaga, a kroz karijeru igrao je i u Zametu te Varaždinu, koji se tada borio za ulazak u regionalnu Seha ligu. Glavaš: Dajte cijenu troškova nabavke vakcine. Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Glavaš pozvao je direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića i ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića da javnosti prezentuju specifikaciju troškova nabavke vakcina, posebno troškova transporta i da kažu kada će stići još ... Vlada za novega načelnika generalštaba SV imenovala Roberta Glavaša »Brigadir Glavaš se je v minulih kriznih tednih izkazal kot izredno operativen, predan in profesionalen, zato verjamem, da je prava prava izbira za vodenje Slovenske vojske v prihodnje,« je dejal Tonin. Opis: Granatno jabolko Glavaš ali, kot mu nekateri pravijo tudi kitajsko jabolko, je v času starih Grkov veljalo zaradi svojih številnih semen kot simbol rodovitnosti.

POVEZANE KNJIGE