Eros in agape

Eros in agape - Raniero Cantalamessa | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Raniero Cantalamessa
DIMENZIJA
3,12 MB
IME DATOTEKE
Eros in agape.pdf
ISBN
9242536121738

OPIS

Če danes v družbi pogosto najdemo zgolj erotični in ne tudi darovanjski vidik ljubezni, pa med verniki včasih naletimo na zgolj agapično ljubezen. Telesni ljubezni, ki je v današnji kulturi v ospredju, tako manjka duše, po drugi strani pa zgolj duhovni ljubezni manjka telesa, konkretnosti. Eros in agape sta pri Cantalamessi neločljiva, saj sta združena v svojem izviru – Bogu.Papeški pridigar po zgledu dveh okrožnic Benedikta XVI., Bog je ljubezen in Ljubezen v resnici, pokaže na lepoto krščanskega sporočila, ki povezuje oba vidika ljubezni in je vodilo za vse medčloveške odnose. Te naj prežema ljubezen, ki je ne le ≫iskrena≪, brez hinavščine, marveč tudi ≫dejavna≪. Skratka ljubezen, ki prihaja iz srca in se prenaša po rokah.

It was written in 1930 by the Swedish theologian Anders Nygren, who held a professorship at the University of Lund and also ... While eros is not bad and certainly a natural part of marriage, it needs to be purified and transformed into agape. We should try to be more concerned with our beloved's happiness and think less of ourselves.

Izvor. Kulturno-umetniško društvo SODOBNOST INTERNATIONAL. The 3 Types of Spiritual Love - Philos, Eros and Agape.

POVEZANE KNJIGE