Stalinovi otroci

Stalinovi otroci - Owen Matthews | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Owen Matthews
DIMENZIJA
7,93 MB
IME DATOTEKE
Stalinovi otroci.pdf
ISBN
7737196123235

OPIS

Stroj ne čuti ničesar, ne misli, ampak samo drobi ljudi pod sabo, ta zlohotni buldožer zgodovine.Nekega poletnega dne, leta 1937, sredi nasilnega razcveta stalinizma, je Boris Bibikov svoji hčerki poljubil v slovo in izginil za vedno. Prestrašeni deklici sta sredi čistk in na pragu druge svetovne vojne ostali sami v svetu, ki je kar naenkrat postal teman in nedoumljiv.Ena izmed njiju, Ljudmila, se je po vsem presta nem trpljenju zaljubila v visokega tujca, ki ga je na vrhuncu hladne vojne spoznala v Moskvi. Zapletla sta se v ljubeče in nevarno, šestletno pisemsko razmerje in nerazumljive bitke za najbolj osnovno pravico – pravico do skupnega življenja.Kje naj najdem dovolj moči, da bom zdržala tako dolgo?Tako se sprašuje Ljudmila. Odgovore je pozneje iskal njen sin Owen Matthews, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja odkril njena pisma in njeno domovino, Rusijo.Roman je nastal iz želje, da bi razumel življenje svojih staršev in srce čudne dežele, v kateri se je nazadnje, sredi podivjanega vzpona kapitalizma in spet sredi vojne (s Čečenijo) znašel tudi sam.Prevedeno že v 28 jezikov!Roman Stalinovi otroci je bil nominiran za nagrado za prvenec, Guardian First Book, za nagrado za politično pisanje, Orwell Prize, za francosko nagrado France’s Medici Prize in druge.‘Le malo knjig toliko pove o Rusiji nekoč in danes, o Rusiji in njenem učinku na vse, ki se jih dotakne.’ - Economist

Uporabniško ime je sestavljeno iz dveh delov, ki ju vpišete skupaj brez presledkov: 1. akronim vaše knjižnice in Založba Zala trenutno ponuja v branje slikanice Sraka tatinska, Zaletavi bober, Medved in klavir, Mišek Julijan; mladinski deli Uganka Londonskega očesa in Barjanski otrok ter dve deli za odrasle: Stalinovi otroci in Mala plesalka. Časopisje in članki - naslov Otrok in knjiga (42) Proteus (1) Vzgoja in izobraževanje (1) Časopisje in članki - oblika Mladinska literatura: Uganka Londonskega očesa Barjanski otrok Za odrasle: Stalinovi otroci Mala plesalka .

Roman je nastal iz želje, da bi razumel življenje svoje mame Rusinje in srce čudne dežele, v kateri se je nazadnje, sredi podivjanega vzpona kapitalizma in spet ... IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI. Za izposojo elektronskih knjig potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ju dobite v svoji knjižnici.

POVEZANE KNJIGE