Moj brat, papež

Moj brat, papež - Georg Ratzinger | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Georg Ratzinger
DIMENZIJA
10,14 MB
IME DATOTEKE
Moj brat, papež.pdf
ISBN
5259067015015

OPIS

Nihče ne pozna papeža Benedikta XVI. bolje, nihče si ni z njim bližje kakor njegov brat Georg Ratzinger. Na isti dan sta bila posvečena v duhovnika, skupaj hodita na počitnice in skoraj vsak dan si izmenjata novice po telefonu. Georg Ratzinger v knjigi odkrito spregovori o zasebnem življenju papeža: kakšen je bil kot otrok, kako je odkrival vero, kako je družina preživela nemirne vojne čase, zakaj je v Josephu zrasla želja, da bi služil Cerkvi, in kako je ta odločitev končno pripeljala do njegove izvolitve za papeža leta 2005.

Kniha môj brat pápež prináša spomienky Georga Ratzingera na jeho mladšieho brata Josepha. V rozhovore s Michaelom Hesemannom sa zameriava na ich súrodenecký vzťah, spomína na detstvo, ako aj na roky strávené v kňazskom seminári i v službe Cirkvi. Ti si človek, si Božji otrok in si moj brat, pika! To bi bila najpomembnejša oznaka in velikokrat je potrebno tvegati, da bi storili ta korak! Veste, da obstajajo nekatere kritike: da papež ni pogumen, da se ne zaveda, da dela korake proti katoliškemu nauku, da je le korak stran od herezije, obstajajo tveganja. Portál Můj bratr papež - Rozhovor s Michaelem Hesemannem - Joseph Ratzinger .

Publikácia prináša celoživotné spomienky Georga na jeho mladšieho brata Josepha. Zameriava sa na hlboký vzťah oboch súrodencov, zatiaľ čo teologické či cirkevné a politické otázky zohrávajú Več: Knjiga MOJ BRAT, PAPEŽ, DRUŽINA, trde platnice, dobro ohranjena.

POVEZANE KNJIGE