Habsburžani

Habsburžani - Eva Demmerle | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Eva Demmerle
DIMENZIJA
6,71 MB
IME DATOTEKE
Habsburžani.pdf
ISBN
5114413992244

OPIS

Izjemna monografija o eni najstarejših in največjih vladarskih dinastij, ki je pustila trajen pečat v delu Evrope, kjer živimo tudi Slovenci: v obliki zgodovinskega spomina, družbene dediščine, gospodarskih in kulturnih reform ter na enakosti osnovane povezovalne miselnosti.Habsburžani so v 15. stoletju postali nemško-rimski cesarji in se obdržali do odprave cesarstva leta 1806. Že prvi cesar Friderik III. Habsburški je bil uspešen pri združevanju dežel, pravi vzpon pa je rodbina dosegla z Maksimilijanom I. in z njegovim sinom Filipom. Cesarstvo je bilo največje v času Karla V. v 16. stoletju, po smrti njegovega sina pa se je vladavina nadaljevala po ženski liniji. Leta 1740 je vladarica postala Marija Terezija, ki je bila skupaj s svojim sinom Jožefom II. zaslužna za mnoge pozitivne spremembe.Slikovno razkošna knjiga vsebuje verodostojne opise (avtorica je tudi tiskovna predstavnica Habsburške hiše) in več kot 400 barvnih fotografij. Predgovor je napisal Otto von Habsburg (1912- 2011), sin avstrijskega cesarja Karla I., med leti 1916-19 prestolonaslednik Avstro-Ogrske in med leti 1922-2006 vodja Habsburžanov.

Andrej Rahten odstira več kot šest stoletij dolgo dobo Slovencev pod Habsburžani. V dunajskih arhivih in knjižnicah je prebil mesece v času podiplomskega študija in med drugim raziskal slovensko parlamentarno politiko v mnogonarodni monarhiji.

Število rezultatov iskanja: 29. Tip gradiva Habsburžani Meta priporoča, Mnenja 6.

POVEZANE KNJIGE